SAVRŠENA POSLASTICA

9 trikova za spremanje kolača

Kako za sve postoje trikovi, tako i vaši kolači i torte uz nekoliko savjeta mogu biti bolji, ukusniji - savršeni... Da se tope u ustima i da svako hoće još jedan komad.
254 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2019. 03:48h

1. Folija za oblike Svemoguća folija ima razne namjene. Uz pomoć debelog komada folije unutar svog kalupa za torte možete napraviti oblik koji želite i smjesu uliti unutra. Uskoro se bliži Dan zaljubljenih pa bi jedno čokoladno srce kao vaših ruku djelo bilo pun pogodak. 2. Rok trajanja Svojim nedavno napravljenim kolačima možete produžiti rok trajanja ako u kutiju s njima stavite pola narezane jabuke. Zbog održavanja vlažnosti, duže će ostati svježi i ukusni. 3. Rezanje torte Znate onaj trenutak kad iz rerne izvadite savršen kolač, a onda ga treba prerezati. Nož zna raskomadati vaše umjetničko kulinarsko djelo, zato bolje upotrijebite zubni konac. Samo odrežite veći komad konca i provucite kroz kolač -dobićete dva jednaka i lijepa komada spremna za dekoraciju.

4. Šećer za sir Ako ste napravili prefinuuuuuuu tortu od sira, duže će vam ostati svježa akouz nju stavite dvije kocke šećera.5. Nedostaje jaje Taman ste pripremili sve sastojke za slatki desert i shvatili da vam nedostaje jedno jaje, a prodavnica više ne radi. Nadomjestiće ga neutralno sirće, ako ga kojim slučajem imate u svom domaćinstvu.

6. Neka se ne lijepi Kako vam se torta ili kolači ne bi lijepili za stranice kalupa, potrebno ih je namazati maslacem i pobrašniti, i stranice i dno posude. 7. Miješanje po receptu Ako vam u receptu piše kako biste trebali određenu smjesu miješati ručno, nemojte nikako pribjeći olakšanju uz pomoć miksera jer na taj način kvarite željenu kompaktnost smjese. Odvojite neko vrijeme i ručno pripremite vašu smjesu – kolači će biti za prste polizati. 8. Nestašno bjelance Koliko god miksate bjelance, snijeg nikako da postane kompaktan? E pa, ako u njega dodate malo gustina ili par kapi limuna ubrzo će biti - savršen.

9. Čokoladni savjet Kako vam glazura od čokolade ne bi popucala i narušila ukupan utisak, u smjesu dodajte jednu kašiku jogurta – torta će vam biti i ukusna i spremna za izložbu pred