Za vegetarijance: Paprikaš od šampinjona

Pored ovog, druga knjiga iz kolekcije "Miljin kuvar" donosi još 700 recepata
2246 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 28.02.2019. 17:11h

U drugoj svesci "Miljinog kuvara", koja je još u prodaji, među receptima za vegetarijanska jela, možete pronaći niz načina kako da pripremite obrok bez mesa. Bilo da ste vegetarijanac ili samo želite da spremite lakši obrok - pred vama je recept za paprikaš od šampinjona.

Sastojci:

- 400 g svježih šampinjona

- 100 g luka

- 2 kašičice soli

- kašičica aleve paprike

- 30 ml ulja

- 2 lovorova lista

- 1/2 kašičice čilija

- 1,5 dl soka od paradajza

Priprema:

Očistite crni luk i izrežite ga na kockice. Očistite i šampinjone i isijecite ih na krupne komade. Na zagrijano ulje stavite luk i pržite ga da blago porumeni. Dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju (oko 10 minuta), a potom dodajte po ukusu alevu papriku i čili. Posolite i pobiberite. Sipajte sok od paradajza i stavite lovor. Paprikaš kuvajte oko deset minuta uz povremeno miješanje. Služite sa kuvanim pirinčem kao prilogom.

Savjet plus: šampinjoni će tokom dinstanja pustiti sopstveni sok, tako da ne morate da dolivate vodu ili je sipajte sasvim malo.

Druga knjiga iz kolekcije "Miljin kuvar", koja je u prodaji je od četvrtka 21. februara, pored ovog, donosi još 700 recepata pomoću kojih možete otkriti čari vegetarijanske kunjinje, 81 način za pripremu krompira, ali i kako da spremite i ukrasite poslastice koje se ne peku...

Bonus video: