Večeri dalmatinske kuhinje i slavonskih vina

Sledeći događaj je planiran za 15. i 16. mart 2019. godine, sa početkom u 19:30h, na kojem će poznati hrvatski kuvar i naš tradicionalni gost Zlatko Marinović prezentovati večeru od sedam sljedova
9925 pregleda 0 komentar(a)
Restoran i hotel Conte, Foto: Conte
Restoran i hotel Conte, Foto: Conte

U cilju prezentacije bogatstva i autentičnosti specijaliteta sa naših prostora, ali i obogaćivanja kulturno-gastronomske ponude Boke kotorske u vansezoni, hotel i restoran CONTE iz Perasta organizuje povremena gostovanja uspiješnih kuvara i vinara iz regiona i svijeta.

Sledeći događaj je planiran za 15. i 16. mart 2019. godine, sa početkom u 19:30h, na kojem će poznati hrvatski kuvar i naš tradicionalni gost g. Zlatko Marinović prezentovati večeru od sedam sljedova pažljivo uparenih sa vinima Galić vinarije iz Kutjeva (Republika Hrvatska). Da štimung bude na zaista visokom nivou pobrinut će se slavonski tamburaški orkestar „Žute Dunje“.

Naši gosti će biti u prilici da probaju sledeći meni i vina:

  • San Žak školjka u kremi od šparoga i začinskog bilja uz vino Rose Galić 2018
  • Pašteta od jadranskog mola i skadarske pastrmke, obogaćena morskim ježom, umakom od barskog šipka i začinskog bilja, sa zapečenim orašastim plodovima uz vino Sauvignon Galić 2017
  • Supa od morskog kamena uz vino Graševina Galić 2017
  • Tjestenina s tartufima Zigante uz vino Bijelo 9 Galić 2015
  • Brodet na način šefa uz vino Pinot Crni Galić 2016
  • Jagnjeći file sa prilogom od povrća i pirea od slavonske jabuke i košpica bundeve, uz vino Crno 9 Galić 2015
  • Dezert Ivana Enjingija uz vino Graševina kasna berba 2017

Spoj vrhunskih Galić vina, izuzetnih kulinarskih delicija chefa Zlatka Marinovića i tamburaškog sastava „Žute dunje“ učiniće ove večeri nezaboravnim za sve gurmane.

Kontakt za rezervacije: +382 67 257 387 i www.hotelconte.me

Galerija