Tri trika: Kako pripremati pileća prsa

Vrijeme koje je potrebno da se deblja strana ispeče nije jednako vremenu potrebnom da se ispeče tanja, zato je najbolje da deblji kraj istučete
3582 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pileće bijelo meso omiljeni je izbor mnogih domaćica, kao i sladokusaca. Nisko je kalorično, pa je gotovo nezaobilazno kod onih koji vode računa o zdravoj ishrani i raznim dijetama. Međutim, upravo zato što nema puno masnoće, ako se ne sprema pažljivo može neslavno završiti kao tvrd, suv i neukusan komad mesa. Da se to ne bi dogodilo, probajte sljedeća tri trika:

Istucite

Jedan od glavnih problema s pilećim prsima je taj što je jedan kraj tanji, dok je drugi deblji. Vrijeme koje je potrebno da se deblja strana ispeče nije jednako vremenu potrebnom da se ispeče tanja strana, zato je najbolje da deblji kraj istučete na debljinu tanjeg kraja.

Marinirajte

Marinade će savršeno začiniti inače prilično bezukusna pileća prsa. Korištenje marinade znači da ćete omekšati vlakna koja se nalaze u piletini i time postići mekanija pileća prsa.

Režite poprijeko

Ako ćete da režete piletinu na manje komade prije nego što je počnete pripremati, uvjerite se da režete suprotno od vlakana mesa, Svo meso, uključujući i piletinu, se sastoji od mnoštva sitnih mišićnih vlakana i kada odrežete ta vlakna to će pomoći omekšavanju mesa.

Bonus video: