Idete na planinarenje? Evo šta da spakujete

U ovom tekstu donosimo vam spisak osnovnih stvari koje moraju biti u vašem rancu
2362 pregleda 0 komentar(a)
Iskusni planinari u rancu uvijek imaju zdrav izvor energije za predahe do konačnog cilja, Foto: Vitalia
Iskusni planinari u rancu uvijek imaju zdrav izvor energije za predahe do konačnog cilja, Foto: Vitalia

Proljeće smo svi jedva čekali, a ponajviše zaljubljenici u prirodu, koji koriste svaki lijep dan da uživaju u ljepotama Crne Gore. Proljećni dani idealni su za planinarenje, posebno za one početnike, koji tek kreću u avanture ka vrhovima.

Da biste u potpunosti uživali u svom pohodu, vrlo je važno da budete kompletno spremni i da vas ništa ne može iznenaditi! Baš kao što se pred svako putovanje pitate "šta ponijeti", često se postavlja i pitanje šta sve treba spakovati za planinarenje.

U ovom tekstu donosimo vam spisak osnovnih stvari koje moraju biti u vašem rancu! To su udobna obuća i odjeća za presvući, 2-3 litra vode, kišobran ili kabanica za kišu, prostirka za odmor.

Posebnu pažnju posvetite hrani koju ćete ponijeti sa sobom. Iskusni planinari u svom rancu uvijek imaju zdrav izvor energije za predahe do konačnog cilja. Zato, sa sobom ponesite Vitalia Raw Bars sirove veganske pločice na bazi voća i sjemenki, bez dodatog šećera i bez glutena.

Ove pločice su cold pressed, što znači minimalno prerađene i sadrže sve originalne enzime i hranljive sastojke. Odaberite jednu od tri kombinacije: urma, orah, jagoda i kinoa, urma, badem, čia i kakao ili urma, smokva, amarant i indijski orah.

Zašto su zdrave? Jer sadrže više od 80 % voća, a glavni sastojak ove tri kombinacije je urma, koja sadrži 11% dnevne doze gvožđa, minerale - kalcijum i magnezijum i vitamine B i E. Sve ono što će vaš organizam prepoznati kao dodatan motiv za korak više.

Vjerujemo da za vas onda nema nedostižnih vrhova, gdje ćete se počastiti obilnijim ručkom.

Dan nakon planinarenja, ne opteretite svoj organizam teškom hranom. Doručak neka bude lagan, ali hranljiv. Upravo će vam Vitalia Raw Musli sa sirovim sjemenkama i voćem to pružiti.

Ekonomično spakovan u sebi sadrži enzime, vitamine, zdrave masti i minerale. Vitalia musli kombinacija je nekoliko vrsta cjelozrnastih žitarica, velike količine dijetalnih i vlakana biljnog porijekla.

Musli je dostupan u pet kombinacija ukusa - Musli Klasik, Musli Egzotik, Musli Šumsko voće, Musli Orašasti plodovi i Musli Čokolada.

Prije nego što ih sve probate, otkrićemo vam da čokoladni u sebi sadrži 20% čokolade - bogate polifenolima i endorfinima koji stimulišu lučenje serotonina - hormona sreće!

Ko bi odolio? To nije ni opcija, jer Vitalijini proizvodi su potpuno prirodni, bez GMO, glutena i dodatog šećera i možete se potpuno prepustiti – bez razmišljanja o kilogramima i bez griže savjesti!