I mi kuvare za Mišelina stvaramo!

U specijalu Kod đaka je šampionska užina predstavljamo i Novu užinu za šampione čije su recapture strogo definisane i kontrolisane i odnose se na precizno normirane gramaže obroka što ih čini idealnim užine za đake
12073 pregleda 0 komentar(a)
Kod đaka je šampionska užina, Foto: Vijesti
Kod đaka je šampionska užina, Foto: Vijesti

Kako je školska užina več izvjesno vrijeme prisutna u našim osnovnim školama i kako je u pitanju obrok osmišljen u skladu sa najsavremenijim nutricionističkim standardima, usaglašen i sa ostalim odgovornim institucijama i kako je u pitanju aktivnost u koju su uključeni učenici SSŠkole Sergije Stanić ovaj special ima za cilj upravo da predstavi sve aktivnosti koje se sprovode u ovoj školi, a vezane su za usavršavanje učenika u oblasti kulinarstva.

Koliko su, u ovoj školi uspješni u tome najbolje govore mnogobrojne nagrade sa najznačajnijih strukovnih takmičenja, ali i činjenica da su učenici SSŠkole Sergije Stanič šefovi ili glavni pomoćnici šefova kuhinja u mnogobrojnim poznatim hotelima širom svijeta, poput hotela na Bledu, u Dubaiju, pojedinim hotelima u Švajcarskoj i mnogim drugim. Nerijedak je slučaj i da nekadašnji đaci ove škole asistiraju šefovima koji su nosioci čuvene Mišelinove zvjezdice što, samo po sebi, govori o kvaliltetu stečenih znanja naših mladih kulinara.

U specijalu Kod đaka je šampionska užina predstavljamo i Novu užinu za šampione čije su recapture strogo definisane i kontrolisane i odnose se na precizno normirane gramaže obroka što ih čini idealnim užine za đake. Uz to su i napravljene od zdravih namirnica. Jako je bitno napomenuti da se, prema riječima predstavnika škole, jako vodilo računa i o tome da kombinacinja namirnica savršeno utiče na fizički i mentalni razvoj djece.

Takođe, neophodno je istaći i da ćemo u izdanju Kod đaka je šampionska užina predstaviti i nekada najpopularnije mjesto za izlazak stropodgoričana Kod đakan koje je dobilo novo ruho i u čijoj modernoj pekari i poslastičari se mogu naći najkvalitetniji hljebovi i kolači.

Profesori iz ove škole, samo za ovaj special, otkrivaju nam i neke recepture za užine i kolače što je samo jedan, od mnogo razloga, zbog kojih ne bi trebalo da propustite da kupite Vijesti u subotu, 25. Januara, i upoznate se sa svim novitetaima koje vam naši mladi gastronomi, iz škole Sergije Stanić nude.