Jagnjetina iz rerne: Dobra kao sa roštilja

Meso se zaliva pivom, može i vodom, ali pivo je, kažu, bolja opcija
7685 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/Sašina kuhinja
Ilustracija, Foto: Screenshot/Sašina kuhinja

Mnogi neće ni da čuju da je dobru jagnjetinu moguće spremiti bez ražnja, ali nijesu u pravu. I u rerni možete pripremiti odličnu jagnjetinu. Potrebna su vam dva kilograma mlade jagnjetine, krompir, mladi luk, pivo i začini.

Priprema:

Meso posoliti s obje strane. S gornje strane pobiberiti pa rasporediti bijeli i crveni luk, grančicu ruzmarina, lovor i preliti s malo ulja. Poklopiti pa ostaviti pola sata da stoji na sobnoj temperaturi, za to vrijeme dobro ugrijati renu na 220 stepeni. Staviti poklopljeno i tako peći prvih pola sata. Nakon proteka vremena meso okrenuti pa zaliti pivom. Može i vodom, ali pivo je, kažu, bolja opcija. Vratiti u rernu na još pola sata. Izvaditi meso, ponovo okrenuti pa vratiti treći put na pola sata. Ovaj put podlivati nekoliko puta. Nakon toga, meso zaliti pivom i peći posljednji 4. put bez poklopca pola sata uz podlivanje nekoliko puta.

Za to vrijeme kuvati krompire 15 minuta i procijediti. Meso izvaditi, a u sokove od pečenja umiješati krompire i staviti ih u rerenu na istu temperaturu. Peći ih 10 minuta.

Jagnjetina iz rerne/Sašina kuhinja

Bonus video: