Kako da usisivačem stignete do nedostupnih mjesta? Lako

Na Facebooku se pojavio odličan trik kako se usisavač može iskoristiti za čišćenje, a da pritom pokupi svaki komadić prljavštine

4935 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook
Ilustracija, Foto: Facebook

U domaćinstvu postoji puno mjesta koja je teško dohvatiti usisavačem. Može vam pomoći poseban nastavak ili ovaj jednostavan trik sa interneta.

Na nekim mjestima se prašina i prljavština više skupljaju jer su teško dostižna prilikom čišćenja, a čak ni usisavač nije od pomoći. Ali, na Facebooku se pojavio odličan trik kako se usisavač može iskoristiti za čišćenje, a da pritom pokupi svaki komadić prljavštine, čak i ako se nalazi između malih otvora u podu. Sve što vam je potrebno su plastični poklopac i slamka, prenosi mirror.co.uk.

Na usisavač stavite plastični poklopac od pića i u njega stavite slamku. Slamku progurate do pola, a zatim je držite kako je usisavač ne bi povukao. Zatim nju koristite da biste dohvatili sva mjesta do kojih inače ne bi mogli doći, poput malih otvora u rerni gdje upadaju mrvice i ostaci hrane.

foto: Facebook

"Čuvala sam slamku i poklopac od pića svog sina iz restorana brze hrane. Skinula sam dugačak štap s usisavača i samo držala slamku, ali možete koristiti i ljepljivu traku kako biste sebi olakšali posao, napisala je korisnica na društvenim mrežama, u jednoj Facebook grupa za čišćenje.

Bonus video: