Po kafi se dan poznaje!

Svaki novi dan pruža nam šanse, svojim ritmom nas pokreće i nudi izazove kojima ne možemo odoljeti. Najljepše je kada dan započnemo sa pozitivnim mislima i sa finim ukusom kafe. Sa tim prepoznatljivim mirisom stvari dobijaju novi smisao
241 pregleda 0 komentar(a)
Negro kafa, Foto: Negro kafa
Negro kafa, Foto: Negro kafa
Ažurirano: 20.12.2017. 07:46h

Navike, ima ih mnogo i većinom se ne primjećuje da smo okruženi njima. Kreće se od onih jutarnjih, buđenje u isto vrijeme, spremanje za posao, ustaljena putanja do škole, vrtića i posla. Tamo nas sačekaju prvi sastanci, razgovori, rješavanje iskrslih, planskih i neplanskih obaveza i opet definisana putanja vožnje ka kući, školici sporta, plesa ili stranog jezika.

Tim životnim navikama smo okruženi svakodnevno, ali tu su i one male, malo drugačije, gdje zastanemo i uhvatimo momenat potpunog opuštanja sa toplim gutljajem omiljenog napitka, kafom. Najljepše je kada dana započnemo pozitivnim mislima i ukusima koje volimo.

Svaki novi dan pruža nam šanse, svojim ritmom nas pokreće i nudi izazove kojima ne možemo odoljeti. Najljepše je kada dan započnemo sa pozitivnim mislima i sa finim ukusom kafe. Sa tim prepoznatljivim mirisom stvari dobijaju novi smisao. Uz kafu sa kolegama, prijateljima pričamo i smijemo se u istom ritmu. Da, to je jedan od momenata koji donosi radost svakom danu.

Nisu to samo obične navike već lijepi rituali koji nam na momente opuste i tijelo i duh kako bi u narednom trenutku nastavili svakodnevnim ritmom. I tako dva do tri puta dnevno kafa nam daje harmoniju dobrog ukusa i raspoloženja. Teško mijenjamo navike, toliko aroma i načina pripreme kafe, ali samo je jedna omiljena.

Bilo kako bilo, kafa je omiljeni napitak u cijelom svijetu. Recimo, Amerikanci su vodeći svjetski potrošač kafe. Oni piju oko 450 miliona šoljica kafe svaki dan, a tu su i Francuzi i Nijemci. Ove tri zemlje popiju čak 65% kafe na svijetu. Neka istraživanja pokazuju da dvije do tri šoljice kafe imaju pozitivne efekte na zdravlje, a moglo bi se reći da i mi pratimo taj trend.

Food Industry je ove godine brižljivo, sa puno pažnje i posvjećenosti crnogorskim potrošačima ponudila izuzetnu domaću tradicionalnu kafu Negro. Sa svojim okrepljujućim aromama ova kafa pruža posebno zadovoljstvo, bodri duh, podstiče dobro raspoloženje i mogli bi reći da se po kafi dan poznaje.