Otkrijte duh Japana, fusion kuhinju i šik ambijent Tapasake restorana u Portonovi rizortu

Tapasake je otvoren za goste vikendima, tj. petkom za večeru od 18:30 do 23 časova, subotom za ručak i večeru, te nedjeljom za ručak od 13 do 17 časova.

20752 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One&Only
Foto: One&Only

Okružen jadranskim vodama i upečatljivom panoramom Bokototorskog zaliva, restoran Tapasake nastavlja da dočekuje goste tokom zimskih mjeseci, pružajući neponovljiva iskustva ručavanja u ultra-luksuznom, a istovremeno opuštenom ambijentu One&Only Portonovi rizorta.

Inspirisan istoimenim restoranima na Maldivima i Mauricijusu, Tapasake u Portonovom kombinuje vrhunsku uslugu po kojoj je One&Only poznat sa fuzijskim elementima japanske kulture i sofisticiranim stilom Jadranske rivijere. Od laganih, ukusnih plata sušija i sašimija, do cevichea i carpaccia, marinirane ribe i wagyu teletine, do neobičnih salata i tempura – kulinarska ponuda u Tapasake-u predstavlja potpuno novo i jedinstveno iskustvo na crnogorskoj obali. Uz koncept koji je postavio šef Herve Courtot, poznat po nadgledanju otvaranja Nobu-a u Atlantisu, meni ovog restorana objedinjuje evropsku praksu malih zalogaja sa japanskom prefinjenošću.

„U Tapasake-u služimo fuzionu kuhinju koja kombinuje fascinantne ukuse inspirisane različitim svjetskim tradicijama, s posebnim fokusom na elemente azijskih kultura. Naš jelovnik oslikava svježinu lokalnih plodova mora, zadivljujuće arome neobičnih umaka i sastojke koje ne možete pronaći bilo gdje, spremljene i prezentovane s ljubavlju i posebnom pažnjom,“ kaže šef kuhinje, Yannick Bayoo.

Tapasake
foto: One&Only

Vrhunsku kuhinju Tapasake restorana prati i revolucionarna miksologija, a centralni dio zauzimaju azijski kokteli koji koriste naizgled nespojive sastojke, poput rijetkog japanskog sakea i tradicionalne crnogorske rakije, zelenog čaja, matche i Yuzu-a. Jedinstvene kombinacije iz Tapasake-a uključuju i Nihon Negroni s japanskim džinom, Sunni Samurai sa akcentima Angosture i Blushing Geishu sa notama Kombuche od konoplje.

„Harmonija je vodeći princip u Japanu, što je uticalo na mnoge aspekte naših recepata za koktele. Harmonija je zapravo naša početna tačka inspiracije,“ kaže Rafaela Pons, menadžerka pića i glavni somelijer u rizortu. „Težimo harmoniji u svakom elementu naše kolekcije koktela, uzimajući u obzir ukuse, teksture i ukupni efekat svakog pića.“

Od nedavno, Tapasake nudi posebne set menije koji predstavljaju najbolji doživljaj ovog restorana po izboru njegovih kuvara i miksologa. Po specijalnoj cijeni od 65€ i 85€, uz mogućnost doplate za uparivanje sa pićem, moguće je isprobati različite ukuse, od predjela do dezerta – a sve u tapas stilu, idealno za dijeljenje s prijateljima ili partnerom.

Tapasake je otvoren za goste vikendima, tj. petkom za večeru od 18:30 do 23 časova, subotom za ručak i večeru, te nedjeljom za ručak od 13 do 17 časova.

Svoje mjesto možete rezervisati putem telefona +382 31 691 012 ili email-om na tapasake@oneandonlyportonovi.com.