Gdje se piju najbolja vina?

Organizatori su, sada već tradicionalno, obezbijedili učešće poznatih evropskih brendova, te će posjetioci moći na jednom mjestu da degustiraju najkvalitetnija pića i hranu i saznaju više o njihovom procesu proizvodnje
219 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2017. 07:17h

Na samom ulazu u Stari Grad, u Herceg Novom, iznad gradskog pristaništa, u periodu od 28. do 29. aprila, održaće se treći po redu NTC Wine and gastronomy festival.

Festival se održava po treći put, na osunčanoj terasi Gradske kafane, jednom od simbola ovog grada, sa koje se pruža nezaboravan pogled na ulazak u Zaliv.

Nisu organizatori slučajno odabrali baš ovaj prostor, s obzirom na to da sama građevina datira iz 20-ih godina prošlog vijeka, nalazi se na dominantnom mjestu iznad gradskog pristaništa,ušuškana u zelenilo gradskog parka.

Organizatori su, sada već tradicionalno, obezbijedili učešće poznatih evropskih brendova, te će posjetioci moći na jednom mjestu da degustiraju najkvalitetnija pića i hranu i saznaju više o njihovom procesu proizvodnje.

Učesnici su ljubiteljima vrhunskih vina dobro poznati. Vina iz najboljih vinograda Evrope –od Italije(vinarije Castello Banfi, Donna Fugata, Michele Chiarlo, Bottega, Feudi, Paduema),Francuske(Les grande Chais)uključujući I dobro poznatu grupaciju Moet &Hennessy, Mađarske Bock Borászat ,Slovenije(Simčić),Hrvatske (Matošević,Saints Hills, Skaramuča, Stina, Coronica, Fera vino, Franc Arman,Korlat i Matuško),kompanija Acrobat (Hrvatska), Bosne i Hercegovine (Carski Vinogradi,Tvrdoš,Čitluk), Srbije (Aleksandrović, Temet, Zvonko Bogdan), Makedonije (Stobi) pa do domaćeg nacionalnog brenda, vinarije 13.jul Plantaže.

Za ljubitelje jačeg ukusa, na festivalu će se predstaviti Stara Sokolova Rakija iz Srbije, Amaro Montenegro & Vecchia Romagna iz Italije, Stock Spirits grupacija iz Češke, Paulaner pivo iz Njemačke, Korlat rakije i likeri iz Hrvatske dok su za ljubitelje kafe i koktela zaduženi Illy kafa iz Italije i Monin brand iz Francuske.

Degustacija alkoholnih pića je zaokružena tek uz kvalitetne pršute i sireve iz Italije, ali i maslinova ulja iz Hrvatske. Tako će se kompanije: San Daniele Dok dall’ava predstaviti pršutom iz Italije,Pedrazzoli svojim prepoznatiljivim italijanskim salamama ,Agriform – grana padano, parmegiano reggiano – asortimanom italijanskih sireva, Cannamella - Premium začinima, Darbo (dzemovi visokog kvaliteta), De Cecco -pastom,Casina Manfredi – Mozzarelom i mnogi drugi. Takođe će biti predstavljena i maslinova ulja Belić iz Hrvatske.

Na Festivalu će se predstaviti i WMF – kompanija koja se bavi proizvodnjom ugostiteljskog posuđa visokog kvaliteta iz Slovenije, Ille - proizvodnjom papirne konfekcije i aparata za ugostiteljske objekte iz Njemačke, Saniteh –poslovni partner iz Hrvatske koji ce predstaviti Dyson high-tech asortiman za ugostiteljske objekte, kao i kompanija Labud koja ce predstaviti asortiman profesionalne hemije iz Hrvatske.

U predivnoj bašti stare Gradske kafane, kao i prethodnih godina, očekuje se dolazak domaćih i stranih gostiju, profesionalaca iz svijeta ugostiteljstva i turizma.Kako je festival i edukativnog karaktera, sigurno će neodoljivim mirisima sa brojnih štandova privući i radoznale turiste jednog od najposjećenijih primorskih gradova u Crnoj Gori.

Cilj Festivala najbolje je objasnio izvršni direktor kompanije, Srđan Jovović, koji je na prošlogodišnjem otvaranju rekao: “NTC kompanija je odavno prepoznata po distribuciji premium proizvoda, a sa svojim partnerima ćemo iz godine u godinu poboljšavati ponudu, raditi na inovacijama i predstavljati nove trendove sa svjetskog tržišta”, što se pokazalo kao uspješna formula za predstavljanje Crne Gore i mnogobrojnih mogućnosti koje naše tržište nudi.

Medijski pokrovitelj Festivala je FOS Media iz Podgorice.

Festival je otvoren od 15 do 22 sata, a cijena ulaznice je 25 eura i može se kupiti na samom ulazu Gradske kafane na dan održavanja festivala.

Galerija