Make up trendovi za 2019. godinu

Minimalistička šminka ili ona koja daje licu prirodan izgled, opet će biti „must have“
1136 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Kad je u pitanju šminka, za 2019. godinu glavne zvijezde su tuš za oči, mat izgled i “color block” tehnika šminkanja. Osim toga, najavljeno je i nekoliko povratničkih trendova iz 90-ih godina za koje smo bili sigurni da su ostali u prošlosti.

1. Tuš za oči

Crni tuš za oči jedan je od najvećih trendova godine, što se svojevrsno nastavlja iz prethodne sezone. Umjesto klasične crte na gornjem kapku, poželjno je poigrati se različitim oblicima. Naravno, usne neka budu u neutralnim nijansama i pripazite da tuš vizuelno ne smanji oči.

Ilustracija

2. Mat izgled i sjajan look

Drugi trend koji se istaknuo odnosi se na kožu, a u pitanju je njezin mat izgled kože koji istovremeno pruža i sjajan look. Naime, postizanje ovakvog make-upa najbolje se postiže nanošenjem mat proizvoda s vlažnom četkicom. Tako se koža neće dodatno isušiti i istovremeno će biti mat i sjajna.

3. “Color block” tehnika šminkanja

Treći po redu trend odnosi se na šminkanje očiju, a riječ je o “color block” tehnici šminkanja koja kombinuje dvije različite nijanse ili boje kako bi se uokvirila donja i gornja strana kapka ili unutarnji i spoljašnji ugao očiju. Za razliku od “smokey eyesa” koji je uvijek zagasit, ovaj make up look odiše prozračnijim i svjetlijim nijansama.

4. Trendovi iz 90-ih

Kad su u pitanju modni komadi, oni iz 90-ih godina prošlog vijeka uveliko su prisutni u našim ormarima, a vizažisti su najavili i povratak make-up trendova iz istog perioda. Tako ćemo tokom 2019. moći gotovo svakodnevno da viđamo neke od stilova kojih se sjećamo iz rane mladosti, a neki od njih su ruž u smeđim nijansama, tanke obrve, tečna podloga visokog kvaliteta te pomenuti tuš za oči. Takođe, konturiranje u 2019. postaje stvar prošlosti i lagano pada u zaborav.

Ilustracija

5. Minimalizam

Minimalistička šminka ili ona koja daje licu prirodan izgled, opet će biti „must have“. Puder ili još bolje BB krema (pod uslovom da nemate problematičnu kožu), korektor, maskara, malo rumenila za obraze i to je sve. Izgledaćete lijepo i lice će vam imati svežinu, a neće se primjećivati da ste bilo šta radili na njemu. Minimalističke šminka je pogodna za sva doba dana.

Bonus video: