Odolite nezdravoj hrani pomoću kašice za bebe...

Mješavina orašastih plodova i sušenog voća brzo zasiti, puna je zdravih masnoća
1137 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Ako na posao nijeste ponijeli doručak, nemate dovoljno vremena za mirnu pauzu za ručak ili vas prosto privuku mirisi obližnje pekare, lako može pasti u vodu vaša odluka da počnete sa zdravom ishranom. I eto vas ponovo sa velikim sendvičem bogato 'nafilovanim' suvomesnatim proizvodima, masnim sirom i istim takvim prelivom.

"Nepotrebno je isticati da je takav obrok prepun kalorija, hljeb je najčešće napravljen od bijelog brašna, a preliv je od majoneza ili visokokaloričnog sira", kaže berlinska nutricionistictkinja Sarah Tschernigow, koja vodi vrlo popularan blog o prehrani, prenosi Hina.

Kako odoljeti sendviču u pekari ili usputnoj prodavnici?

"Najčešće se u blizini nalazi i supermarket ili neka manja prodavnica. Tamo možete kupiti zdrave namirnice poput voća, gotovih salata i povrća", kaže Tschernigow, ali preporučuje i zanimljiv trik - uzmite hranu za bebe.

"Da, dobro ste pročitali. U radnjama možete pronaći teglice sa bananama, mangom ili jabukama. Dakle, jednostavan voćni pire. Kašice najčešće nijesu preslatke, a hrana za bebe i malu djecu rijetko sadrži aditive", kaže Tschernigow.

Na pitanje kako da problem riješe oni koji ne vole voće kaže: "Odgovor je jednostavan: mješavinom orašastih plodova i sušenog voća. Te namirnice brzo zasite i pune su zdravih masnoća poput omega-3 masnih kiselina". Preporučeno je da se pojede onoliko orašastih plodova i sušenog voća koliko ih stane u šaku.

I još jedan trik. Sarah za 'prvu pomoć' u slučaju gladi u torbi uvijek nosi tvrdo kuvano jaje.

Bonus video: