Nepotrebne stvari za bebe

Ako ćete uskoro postati mama prvi put, moguće je da u nekom trenutku više nećete znati šta vam je od gomile proizvoda za djecu koji su u ponudi stvarno potrebno
504 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.01.2019. 15:05h

Ako ste majka koja čeka drugo, treće, četvrto dijete, već tačno znate šta vam treba, šta ćete kupiti, šta pozajmiti, šta već imate, šta vam je stvarno bilo korisno, a bez čega ste lako mogli.

Ako ćete uskoro postati mama prvi put, moguće je da u nekom trenutku više nećete znati šta vam je od gomile proizvoda za djecu koji su u ponudi stvarno potrebno, šta je samo jako moderno, što nikad nećete upotrijebiti, što će vas "spasiti".

Iskustva drugih majki mogu da vam pomognu. Svakako, treba imati na umu da je svaka mama priča za sebe ida se nešto što je jednoj bilo beskorisno drugoj je bilo dragocjeno.

Kanta za pelene, previše odjeće

Kanta za pelene nije pretjerano skupa, ali je apsolutno glupa i nepotrebna. Služi da pelene ne smrde po stanu, u košu... Međutim, u toj kanti koja je previđena za skupljanje pelena, one se, naravno, još više usmrde, iskustvo je mnogih mama.

Problem s viškom odjeće je činjenica da je djeca prebrzo prerastu. Na popisu "potpuno beskorisnih" stvari našli su se i jastuk, skupi madrac za bebe do tri mjeseca, dječji automobil na akumulator, stalak za kadu, jaje za bebu, putni krevet, sterilizator... Sve su to skupe stvari bez kojih se može živjeti.

Sto za presvlačenje, pilates lopta

Prema iskustvu jedne majke, stvar za koju je mislila da će biti najkorisnija na svijetu danas ima sasvim drugu ulogu. Sto za presvlačenje kojim je bila oduševljena upotrijebljen je tri puta kad je dolazila patronažna sestra, a sad je vješalica za robu.

Na spisak nepotrebnih stvari majke stavljaju i krevetić za bebe jer su njihovi najmanji svoje prve dane i noći, pa i mjesece provodili na velikom krevetu uz mamu. Mjesto na popisu dobili su i njihaljka za bebe, nosiljke, dječje gnijezdo, pilates lopta za uspavljivanje i umirivanje.

Bonus video: