Suve šljive tope kilograme

Dijeta sa suvim šljivama jeste prilično rigorozna, ali će vam pomoći da se za svega pet dana oslobodite nekoliko suvišnih kilograma
5027 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.01.2019. 17:32h

Prednost ove dijete je u u tome što je vrlo jednostavna. Jelovnik se sastoji od svega pet namirnica i svakog dana je isti. Vrlo je važno da znate da dijetu nikako ne treba da držite duže od pet dana, jer je prilično niskokalorična, piše Gloria.

Suve šljive su slatke, što će spriječiti vašu potrebu za unošenjem slatkiša. Osim što će vam pomoći da se oslobodite tri kilograma, ovo voće je bogato i nutrijentima koji imaju blagotvoran uticaj na zdravlje. Jedna suva šljiva sadrži otprilike 23 kalorije, 0,5 g vlakana, 5 g ugljenih hidrata, 0,21 g proteina, samo 0,04 g masti, mnoštvo vitamina A, C, K i E, kao i minerale kalijum i bakar.

Dijeta sa suvim šljivama

Pridržavajte se ovoj jelovnika najduže pet dana. Svakodnevno pijte najmanje dva litra tečnosti – vode i nezaslađenih čajeva. Jednom dnevno je dozvoljena šoljica crne kafe bez šećera.

Doručak: šest suvih šljiva

Užina 1: jedna svježa jabuka

Ručak: jedna viršla i jedno kuvano jaje

Užina 2: jedna viršla i jedno kuvano jaje

Večera: jedna šolja jogurta sa niskim sadržajem masti

Dijeta sa suvim šljivama jeste prilično rigorozna, ali će vam pomoći da se za svega pet dana oslobodite nekoliko suvišnih kilograma. Osim toga, istraživanja su pokazala da ovaj dijetalni režim najviše efekta daje u skidanju masnih naslaga sa stomaka. Osobe koje su bile na dijeti sa suvim šljivama smanjile su obim struka za čak tri santimetra.

Problem kod ovakvih restriktivnih dijeta je u tome što, ukoliko se drže u dužem vremenskom periodu, ne samo da više ne daju rezultate, već postaju kontraproduktivne, a to znači da umjesto masnih naslaga počinje da se topi mišićna masa, što nikako nije zdravo. Dakle, poslije petog dana obavezno prestanite sa ovim režimom ishrane, a ako i dalje nijeste zadovoljni linijom, dijetu možete da ponovite tek posle mjesec dana. Poznato je da suve šljive imaju laksativno dejstvo, što je i jedan od razloga zbog čega su uvrštene u brojne dijetalne režime ishrane.

Bonus video: