Tri problema zbog kojih odmah morate kod ginekologa

Ginekolozi savjetuju da im se obratite ako krvarite duže od sedam ili kraće od dva dana
3557 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Mnoge žene zbog neznanja ili stida ginekologu prećute probleme s menstruacijom ili, prosto, ne odiu na pregled. Međutim, postoje tri problema vezana za menstrualni ciklus zbog kojih treba obavezno otići kod ginekologa.

Obilna menstruacija

Organizam svake žene je drugačiji pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja ono je na šta morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često da mijenjate uložak, odnosno ako se on u potpunosti natopi u roku od sat vremena, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba ispitati, piše Zadovoljna.hr.

Dugotrajna ili prekratka menstruacija

Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ginekolozi savjetuju da im se obratite ako krvarite duže od sedam ili kraće od dva dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.

Ugrušci

Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluznice maternice i zbog toga se može dogoditi da primijetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najjače krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana, onda se obvezno javite ginekologu.

Bonus video: