Živite li u braku bez ljubavi?

5074 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.04.2019. 17:07h

Kako se razvija vaš odnos, tako se razvijaju i emocije. Veza između partnera postaje sve čvršća, a potrebna je komunikacija, razumijevanje i kompromisi da biste imali dug i sretan brak. Odnos bez ljubavi obično nije nešto što se događa preko noći, postoje faktori koji ukazuju da nešto ozbiljno ne valja i da je možda vrijeme da svatko ode svojim putem.

Stalna udaljenost - zbog užurbanog tempa, djece, posla i drugih aktivnosti, partneri ponekad nemaju vremena jedno za drugo i udaljavaju se. No, ako se osjećate udaljeno duži period, onda postoji šansa da su se vaši osjećaji promijenili i da ste se zasitili jedno drugog.

Druge stvari su bitnije - novac je nešto što je potrebno za život. Rad, stres i porodične obaveze sastavni su dio života, ali kada one postanu najvažniji segment života, tada je vrijeme da malo razmislite o odnosu vas i vašeg partnera.

Loša komunikacija - puno se svađate ili uopšte ne komunicirate? I jedno i drugo znakovi su loše komunikacije između vas i vaše voljene osobe. Dobra vijest je da se na komunikaciji može raditi i da partneri lako mogu pronaći zajednički jezik. Komunikacija je nešto što pomaže vezi i braku da uspije, a loša komunikacija je znak da jednostavno niste uložili dovoljno truda da poboljšate stvari.

Intimni odnosi više nisu isti - možda ste prestali da budete intimni s partnerom, ili niste, ali više nije isto. Udaljenost između osoba ponekad znači i psihičku i fizičku udaljenost, a čisti fizički odnos bez emocija nije karakteristika braka ni veze. Braku je potrebna ljubav i ljubavni odnos.

Jednostavno vas više nije briga - Apatija ili ravnodušnost je snažna emocija. Ako vam doista nije stalo do toga što vaš partner radi, gdje je i ništa vezano uz njega vas ne veseli i ne uznemirava, onda je to znak da je ljubav prestala.

Trudi se samo jedno - bez obzira jeste li vi ili partner taj koji se trudi,morate znati da brak neće uspjeti ako se samo jedna osoba bori.

Bonus video: