Uz ove tri vježbe imaćete ravan stomak

Ravan stomak je san svake žene i muškarca, a mi vam donosimo tri jednostavne vježbe koje možete raditi kod kuće i koje će vam sigurno pomoći stići do željenih rezultata
2581 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zdrava prehrana je ključna za skidanje kilograma, no nažalost ona nije dovoljna za postizanje idealnog tijela.

1. Plank

Plank je odlična vježba za postizanje ravnog stomaka koja ujedno učvršćuje ruke i bedra i zadnjicu. Položaj za plank sličan je onome kod sklekova - noge ispružite unazad, rukama se oslanjajući o pod. Važno je da vam tijelo bude ravno i da prilikom zadržavanja položaja napnete mišiće u rukama, nogama te zadnjici. Zadržite položaj što duže možete, ali minimalno minut.

Plank takođe možete raditi oslanjajući se na laktove, umjesto na ispružene ruke, ili bočno, oslanjajući se na jednu ruku s podignutim torzom.

2. Crunch

Crunch vježba slična je trbušnjacima te je dokazano jedna od najboljih za jačanje trbušnih mišića. Legnite na leđa, savijte noge u koljenima zadržavajući stopala na podu, zatim krenite podizati gornji dio grudi što bliže koljenima, držeći ruke na potiljku.

Ponovite koliko puta možete, ali se nemojte forsirati.

3. Boat

Boat vježba jedna je od najefikasnijih za ravnanje donjeg dijela stomaka. Kako biste je pravilno izveli, sjednite na pod sa savijenim koljenima. Podižite noge i grudi dok ne postignete položaj u obliku slova V i ispružite ruke naprijed, napinjući trbušne mišiće. Zadržite položaj otprilike trideset sekundi i ponovite vježbu koliko god puta možete.

Bonus video: