Pripremite stopala za sandale

995 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Par savjeta koji će vam pomoći da veoma brzo dobijete glatka stopala.

Potapanje stopala

Potopite stopala u toplu vodu u koju ste dodali gorku so (negdje ćete naići i na naziv Epsom so). To će omekšati kožu stopala te ujedno pomoći da se riješite naslaga mrtvih ćelija kasnije.

Turpija za stopala

Isturpijajte grube djelove stopala, a što su najćešće pete i djelovi ispod prstiju. Ovo je najbolje raditi u tušu, a birajte turpiju koja ima grubu i nešto manje grubu stranu.

Isturpijajte suva stopala (mnogo bolji rezultati nego da to radite na mokrima) prvo grubom pa onda i onom malo manje grubom stranom.

Isperite i ponovo pređite preko djelova za koje se čini da na njima ima naslaga od odumrlih ćelija kože.

Hidratacija

Nakon tuširanja, odmah nanesite kremu na stopala. Kada je riječ o stopalima, kreme koje će “odraditi” najbolji posao su one u čiji sastav ulaze mliječna kiselina i alfa hidroksi kiseline.

Još jedna odlična stvar koju možete uraditi jeste da nanesete sloj kreme na stopala, obujete pamučne čarape i tako spavate.

Odgovarajući lak

Na kraju, vrijeme je i da uljepšate nokte. Odvažne, svjetlije boje i tamnije, "bogate" boje (kao što su kobalt, bordo i kremasta bijela) na najbolji način će vam uljepšati stopala, jer stvaraju savršen kontrast između noktiju i boje kože.

Bonus video: