KOJI SU POKAZATELJI?

Pet znakova stresa

Normalno je da vas posao i obaveze iscrpljuju, ali sve u svojim granicama
2925 pregleda 0 komentar(a)
stres, Foto: Shutterstock
stres, Foto: Shutterstock

Ovo su neki od pokazatelja da trpite veliku količinu stresa i da morate usporiti svoj životni tempo i opustiti se.

1. Pojačan umor

Normalno je da vas posao i obaveze iscrpljuju, ali sve u svojim granicama. Ako se osjećate toliko umorno da nemate snage ni presvući se kada dođete kući, trebalo bi da razmislite da li je to što radite vrijedno vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja. Odgovor je, rekli bismo, uvijek negativan.

2. Bolovi u leđima

Iako sjedjenje vrlo često izaziva bolove u donjem dijelu leđa, stres i živciranje će vam priuštiti bolove i u gornjem i središnjem dijelu i osjetićete se kao da na leđima neprestano nosite težak teret. Pokušajte dubokim disanjem da opustitr mišiće i priredite sebi kupku sa eteričnim uljima za opuštanje.

3. Problemi sa spavanjem

Ovaj problem kao posljedicu nosi gore navedeni umor, a događa se uglavnom zato što ne možete prestati razmišljati o poslu i stvarima koje još uvijek niste riješili. Kako ne biste posezali za ljekovima, na jastuk nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande

4. Razdražljivost

Simptom razdražljivosti javlja se zbog previše razmišljanja koje uvek povuče pesimistične misli koje vas počnu mučiti i počnete svaku situaciju videti kao onu sa negativnim ishodom. Pokušajte gledati samo na pozitivne strane svega i dajte sebi malo oduška te se nagradite za sve što ste tokom nedjelje napravili dobro.

5. Migrene

Ovaj intenzivni oblik glavobolje javlja se zbog premalo sna i prevelike količine obaveza. Takođe, jedan od uzroka migrene je premalo hidratacije. Ako vas snađe migrena, dajte sebi ostatak dana slobodno i odspavajte u zamračenoj sobi. I ne zaboravite piti dovoljno vode tokom dana.

Preporučujemo za Vas