Kako zadržati preplanuli ten: Trikovi koji pomažu

U kuhinji se skrivaju namirnice koji će produžiti trajanje vaše preplanulosti
3389 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Ljeto se bliži kraju, a mnogi bi željeli da im preplanuli ten što duže traje. Nekoliko beauty trikova može pomoći u tome.

Unutrašnja hidratacija

I sami sigurno znate koliko je voda važna za našu kožu, ali i zdravlje. Hidratizujte svoje tijelo i pijte što više vode tokom dana. Vaša koža biće vam zahvalna - postići ćete zdravi sjaj i besprijekoran ten, a pravilnom hidratacijom uspjećete i da duže zadržite preplanulu put.

Spoljašnja hidratacija

Sljedeći korak je takođe važan, a to je korištenje ulja i losiona za tijelo. Odaberite lagane i hidratantne losione, kreme za tijelo ili prirodna nerafinisana i hladno presovana ulja poput kokosovog. Donijeće vašoj koži mekoću i sjaj, a takođe i pomoći u zadržavanju preplanulosti.

Izbjegavajte pilinge

Nakon tuširanja, nemojte kožu trljati peškirom kako ne biste ogulili njen spoljašnji sloj. Iz istog razloga izbjegavajte pilinge, oni će vam od veće koristi biti tokom zimskih mjeseci.

Konzumirajte namirnice bogate beta karotenom

U vašoj kuhinji skrivaju se namirnice koji će produžiti trajanje vaše preplanulosti. Posegnite za voćem i povrćem koje je bogato beta karotenom poput dinje, kajsija, paradajza, šargarepe, spanaća i batata. Napunite tanjir zdravom hranom i uživajte znajući da ćete produžiti ten sedmicama nakon ljetovanja.

Bonus video: