Pet namirnica koje najbrže čiste organizam od nikotina

Nije lako odvići se od cigareta, ali ako to planirate da uradite ili ste već napravili prvi korak ove namirnice će vam pomoći
8878 pregleda 0 komentar(a)
Ilusstracija, Foto: Shutterstock
Ilusstracija, Foto: Shutterstock

Svi koji su bar jednom odlučili da se riješe cigareta znaju koliko je to teško, ali jednom kada donesete tu važnu odluku biće vam neophodni svi saveznicida je sprovedete što bezbolnije. Pri tom je vrlo važno da ubrzate izbacivanje toksina (nikotina) iz tijela a u tome će vam pomoći neke namirnice koje imaju vrlo moćno djelovanje u čišćenju organizma.

Zeleni čaj

Poznato je da zbog pušenja tijelo gubi potrebnu vodu, pa organizam mnogo brže dolazi u stanje dehidratacije. Ispijanje zelenog čaja prepunog antioksidanasa dobro je rješenje za čišćenje ćelija od nikotina, piše Večernji list.

Spanać

Folna kiselina, kojom ovo povrće obiluje, važna je za normalan rad organizma, ali ujedno i pomaže tijelu da se oslobodi nikotina.

Šargarepa

Ovo povrće sadrži veliku količinu vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela i vraćaju koži vitalnost koju joj je nikotin ‘ukrao’.

Kupus, karfiol, brokoli

Povrće poput kupusa, brokolija i karfiola sadrži obilje antioksidansa koji izvrsno čiste organizam od mnogobrojnih toksina.

Citrusi

Sok od narandže, limuna i grejpa vrlo udjelotvorno čisti organizam od nikotina.

Bonus video: