Šta moderno doba donosi za naše zdravlje? Znakovi na tijelu koji ukazuju na kisjelost organizma

Kao podrška zdravom životu, Basicadjeluje na razgrađivanje kisjelosti koja se sakuplja svaki dan, pružajući tijelu sve potrebne alkalne minerale, obezbjeđujući vašem organizmu optimalne uslove za funkcionisanje
10410 pregleda 0 komentar(a)
Basica, Foto: Basica
Basica, Foto: Basica
Ažurirano: 24.12.2019. 09:27h

Zbog užurbanog tempa života i u nedostatku vremena da završimo planirane obaveze sve češće konzumiramo brzu hranu. Obroci u kojim preovladava prerađena hrana, proizvodi koji sadrže šećer, uz visok nivo stresa utiču na osjećaj konstantnog umora, čestih glavobolja, nesanice i nečistoća kože. Sve češće je i internet stredstvo informisanja gdje nailazimo na tekstove koji govore o alternativnoj ili komplementarnoj medicini, ali najvažnije je da se pored istraživanja i informisanja putem interneta obavezno prije odluke konsultujemo sa svojim ljekarom.

Basica
Basica(Foto: Basica)

Ono čime se bave mnoge međunarodne studije, jesu uzroci mnogobrojnih bolesti uključujući i alergije, autoimune bolesti, problemi sa probavom i mnoge druge tegobe koje se sve češće javljaju. Brojnim analizama otkrili su da je uzrok ovih tegoba, upravo kiselost organizma. Najčešća lista namirnica koja se koristi u svakodnevnoj ishrani su mliječni proizvodi, prerađeno meso, gazirani napici, bijelo brašno i šećer koji utiču na kisjelost organizma. Kroz ovaj test možete provjeriti da li je vaš organizam u stanju acidoze.

Kako se acidoza manifestuje na naše tijelo?

Kiselost organizma utiče pored povećanja tjelesne težine i na promjene na koži, alergije i pad imuniteta. Nokti i kosa mogu biti pokazatelj da je u našem organizmu došlo do disbalansa pH vrijednosti. Ukoliko se ne unosi dovoljno proteina, minerala ili vitamina to se može odraziti na gubitak kose. Isto tako izgled i kvalitet noktne ploče može da ukaže na postojanje metaboličkih problema u organizmu. Takođe, nedostatak vitamina i minerala može rezultirati gljivičnim i baterijskim infekcijama.

U svakodnevnoj ishrani preporučuje se veći unos vode, te vitamina C i D, gvožđa, kroz svježe i koštuničavo voće, povrće i žitarice poput heljde i prosa. Proteine treba crpiti najviše iz mahunarki kao što su sočivo, pasulj ili grašak.

Jedna od najznačajnijih minerala je kalcijum koji je osnov za zdravlje kostiju, kojim obiluju mnoge vrste povrća kao što su brokuli, kelj, prokelj ili kupus. Minerali poput magnezijuma i kalijuma utiču na očuvanje kostiju. Kalijum sa druge strane neutrališe kiseline koje izvlače kalcijum iz kostiju a izuzetno je značajan za jačanje mišićne mase i zdravlje srca. Pored kalcijuma, povrće koje sadrži i vitamin K može da utiče na smanjenje rizika od osteoporoze. U svakom slučaju čuvanjem zdravlja kostiju i izbacivanjem viška kisjeline, održava se pravilan nivo pH vrijednosti, dok u suprotnom može doći do demineralizacije kostiju i osteoporoze.

Basica
Basica(Foto: Basica)

Kao podrška zdravom životu, Basica djeluje na razgrađivanje kisjelosti koja se sakuplja svaki dan, pružajući tijelu sve potrebne alkalne minerale, obezbjeđujući vašem organizmu optimalne uslove za funkcionisanje. Sastojci u svim Basica proizvodima su organski minerali u obliku citratnih jedinjena koji imaju veoma dobru bioraspoloživost i kao takvi neutralizuju kisjelinu u metabolizmu i ponovo stabilizuju acidobazni balans u vašem tijelu.