Lagana hrana - prijeko potreban detox nakon prazničnog pretjerivanja

Dnevne novine Vijesti, danas i poklon izdanje Lagana hrana
12823 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2020. 07:58h

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, mnoštva slava i januarske opuštenosti na red konačno dolazi i vrijeme kada je potrebno obavezno povesti računa o ishrani i oslobađanju od svih nakupljenih viškova.

Kako je velika vjerovatnoća da se viškovi, osim vidljivih kilograma, nerijetko odnose i na višak šećera u krvi, višak štetnih masti, triglicerida i mnogih drugih elemanata koji nas mogu odvesti i u određena klinička stanja sigurno smo da ste svjesni potrebe da se naši organizmi konačno dovedu u red. A kako to bolje riješiti osim hranom i redovnim kretanjem.

Što se kretanja tiče, a pogotovu ako nijeste ljubitelj redovnog vježbanja, teretana i atmosfere zatvorenih prostora sigurni smo da će vam, pogotovu svima koji rade, pred spavanje dobro doći makar jedna skromna i lagana šetnja gradom.

Zato obavezno izdvojite makar četrdesetak minuta, do sat vremena, i posvetite se šetnjii i sopstvenim mislima. I jedno i drugo je ljekovito tako da će, uz pravi izbor hrane, za nevjerovatno kratak vremenski period dati fantastične rezultate.

Pošto je kretanje, pogotovu ono vani, voljna radnja i zavisi od raspoloženje, umora, obaveza, a nerijetko i mnogih drugih faktora koji nam mogu biti izgovor za neaktivnost vremena za obroke svakako imamo, jer nas sam organizam na to upućuje. E pa kad je već tako onda se možemo odlučiti i za malo više pažnje pri izboru namirnica, dinamici obroka, količini unesene hrane, načinu kombinovanja odabranih namirnica, količini i vrsti začina koje koristimo, kao i među obrocima i užinama, upotrebi voća...

Upravo u ovom kuvaru, koji vam, uz kupljene Vijesti poklanjamo danas, nudimo zbirku izuzetnih recepata koji ce vam pomoći u namjeri da se oslobodite svih viškova stečenih tokom vremena praznovanja u decembru i januaru, a ujedno učiniti da vaš organizam uvijek bude snabdjeven svim nutritijentima potrebnim organizmu za normalno i kvalitetno funkcionisanje.

Dnevne novine Vijesti, danas i poklon izdanje Lagana hrana.

Bonus video: