U ČETVRTAK, 12. MARTA

Dijabetes – bolest o kojoj se mnogo priča a malo zna

Savremeni način života utiče na sve veći broj oboljelih od dijabetesa
3561 pregleda 0 komentar(a)
Dodatak Zdravlje uz Vijesti, Foto: Vijesti
Dodatak Zdravlje uz Vijesti, Foto: Vijesti

U Crnoj Gori ima više od 50 hiljada pacijenata sa šećernom bolešću, od čega je kod samo 30 hiljada pacijenata postavljena dijagnoza, dok ostalih 20 hiljada ima šećernu bolest, ali to ne zna. Od ukupnog broja pacijenata, 99% su odrasli iznad 18 godina starosti i procjena je da od 90-95% pacijenata pripada tipu 2 šećerne bolesti.

Kako bi što je moguće više podigli svijest građana o ovom stanju u četvrtak, 12. marta donosimo vam specijalno izdanje O zdravlju, u cjelosti posvećeno dijabetesu.

Pročitajte šta o dijabetesu kaže doktor Emir Muzurović, a od doktora Đorđa Krnjevića saznajte i u kojoj mjeri dijabetes pogađa djecu. Ovo izdanje O zdravlju donosi vam i savjete dr Enise Kujundžić specijalistkinje higijene, koja nas upućuje na standarde kada je u pitanju ishrana dijabetičara.

Takođe, bitan elemenat u liječenju dijabetičara je i saplementacija o kojoj govori farmaceutkinja Aleksandra Jovanović – Kovač dok nam doktorica Dijana Asanović objašnjava kako da dijabetičari zaštite srce.

Obavezno pročitajte informacije koje nam daje oftamolog, dr Haris Kujundžić, a vezane su za vid i dijabetes, ali i informacije od neurološkinje, dr Ljiljane Radulović koja nas upoznaje sa eventualnim neurološkim problemima kod dijabetiočara.

Zato ne propustite Vijesti u četvrtak, 12. marta i saznajte sve o dijabetesu – stanju savremenog čovjeka.