Ako su vam nokti lomljivi: Pomaže namirnica koju imate kod kuće

Lomljivi nokti su uvijek posljedica neuravnotežene prehrane. U većini slučajeva to znači da vam nedostaje ili vitamin A i B, kalcijum, gvožđe...
12433 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prirodni sastojci često čine čuda, a jedan pomaže kod problema lomljivih noktiju. U pitanju je jabukovo sirće koje pomaže u borbi protiv slabih noktiju. Uz to je odličan i kao dobrodošla preventiva.

Naime, ova vrsta sirćeta nastaje fermentacijom šećera iz soka od jabuke ili vina, a sadrži brojne vitamine, minerale i kisjeline koji pomažu u jačanju noktiju i sprječavaju njihovo pucanje.

Ako patite od ovog problema, možete napraviti slijedeći postupak. Sipajte u posudicu malo jabukovog sirćeta i pomiješajte ga s vodom. Uronite svoje nokte u smjesu i držite ih 10 do minuta, dok ne osjetite da su vam omekšali prsti.

Takođe možete ojačati svoje nokte ako u smjesu dodate malo piva ili maslinovog ulja.

Ova smjesa ne funkcioniše samo na rukama, možete njegovati i svoja stopala. Takođe ako patite od bilo koje vrste upale oko nokta ili na njemu, uronite vatu u smjesu jabukovog sirćeta i njegujte zahvaćeno područje.

Lomljivi nokti su uvijek posljedica neuravnotežene prehrane. U većini slučajeva to znači da vam nedostaje ili vitamin A i B, kalcijum, gvožđe, cink ili proteini. Važno je pripaziti na zdravu i uravnoteženu ishranu kako biste svom organizmu, pa i noktima, pružili sve što mu je potrebno.

Bonus video: