Borba protiv masnih naslaga na stomaku: Tri jednostavna napitka

Previše masnoće na području stomaka se smatra izuzetno opasnim za zdravlje srca

17983 pregleda 92 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sad kad ste sa sebe skunuli teške kapute i glomazne jakne, vjerovatno vam je stalo da malo dotjerate svoju liniju. Pored toga, previše masnoće na području stomaka se smatra izuzetno opasnim za zdravlje srca, a čak su i mršave osobe u opasnosti od razvoja kardiovaskularnih bolesti ako na području stomaka imaju višak masnoće.

Trčanje, vožnja biciklom, plivanje - bilo koji oblik vježbanja koji ubrzava rad srca je dobrodošao ako se želite riješiti viška masnoće na području stomaka. Studija od prije nekoliko godina, objavljena u magazinu American Journal of Physiology, tvrdi da će 20 kilometara trčanja sedmično najbolje pomoći pri skidanju masnih naslaga s područja trbuha.

Proces možete ubrzati tako što ćete u ishranu dodati određene namirnice, ali i čajeve koji će pomoći, posebno ako ih pijete prije spavanja. Pred vama su tri napitka koji tope kilograme ako ih pijete prije spavanja, piše ordinacija.hr.

Krastavac, limun, peršun

Ovaj napitak možete lako pripremiti, a ne zahtijeva posebne sastojke već one koje je lako nabaviti.

Krastavci su poznati po malom broju kalorija i velikoj količini vode. Drugi važan sastojak za gubitak kilograma je peršun koji djeluje kao prirodni diuretik i sadrži vitamine A, B, C koji kontrolišu zadržavanje vode u organizmu dok spavate. Limun će napitku dati bolji ukus, a može i pomoći boljem radu crijeva i sistema za varenje. Sve sastojke stavite u blender, dodajte vode i uključite ga. Konzumirajte prije spavanja.

Zeleni čaj

Vježbanje i zeleni čaj idu ruku pod ruku i pomažu bržem sagorijevanju masnoća sa stomaka. Zeleni čaj predstavlja pravi rudnik antioksidansa koji sprječavaju nakupljanje štetnih materija u organizmu. Skuvajte ga prije spavanja, a on će odraditi svoj posao dok vi sanjate.

Čaj od đumbira

Jedna topla šolja ovog napitka prije spavanja će poboljšati probavu, smiriti nadutost i ostale probleme, a zdravo varenje će pomoći kod gubitka kilograma jer se tako eliminišu otrovi iz organizma.

Bonus video: