OGLEDALO ŽIVOTA

Bore na licu: Govore kakvog ste zdravlja i kakva ste osoba

Dvije ravne bore koje idu od unutrašnjih krajeva obrva prema čelu ukazuju na moguće probleme u radu jetre

15659 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Pogled na nečije lice može otkriti šta se događa u biću te osobe. Ne kaže se uzalud da je lice ogledalo duše i knjiga koja se lako može pročitati. Na stranicama takve knjige svaka utisnuta bora nešto znači.

Osim što su vidljivi znak starenja, bore mogu odati o kakvoj je ličnosti riječ i šta je osoba proživjela. Odražavaju unutrašnju patnju, iskušenja, a neke ukazuju i na zdravstvene probleme, piše 24sata.hr.

Bore ispod oka, tačno ispod zjenice povezane su s tužnim mislima, nezadovoljstvima, nemogućnošću izražavanja sopstvenih osjećanja. Bore ispod očiju, uopšteno, mogu ukazati i na moguće probleme u radu bubrega.

Sitne bore uz spoljnje uglove očiju povezane su sa glavoboljom i bolovima u očima. Međutim, mogu biti i odraz poigravanja suprotnim polom i odricanja od ljubavi. Mogu izražavati i osjećaj stida.

Bora od unutrašnjeg kraja desne obrve do unutrašnjeg ugla oka karakteriše oštrog promatrača, ali i vrlo osjećajnu osobu. Može nastati i zbog tegoba u organima za probavu, dugotrajne napetosti i nemira, kao i pretjerane usredsređenosti na određene događaje i osobe.

Istovjetna bora s lijeve strane označava veliku usredsređenost na samog sebe i sklonost ka depresiji. Takođe se povezuje s upalom desni zbog oslabljenog imuniteta.

Dvije ravne bore koje idu od unutrašnjih krajeva obrva prema čelu ukazuju na moguće probleme u radu jetre. Povezuju se i s napetošću živaca i otežanom sposobnošću donošenja odluka.

Uspravna bora koja kreće od sredine obrva karakteriše osobe koje teško podnose autoritete. One su čvrste i odlučne i uživaju u osjećaju moći i sposobnosti. Kada ne uspiju da postignu ono što žele, obuzima ih osjećaj nemoći.

Ako je bora od sredine obrva vodoravna, znači da je osobi važnija moć od autoriteta. Međutim, želja za pokazivanjem moći se povlači da bi ustupila mjesto osjećaju unutrašnjeg mira.

Bora sa desne strane lica, koja kreće od početka nosa prema spoljašnjem rubu lica, pokazuje snažnu nervnu napetost, prouzrokovanu nekim događajima ili osobama. Ovakve osobe često pate od glavobolje i nesanice.

I ako ove zaključke ne shvatite pretjerano ozbiljno, velika je vjerovatnoća da će vas natjerati da stanete pred ogledalo i pogledate šta vam je život ispisao na licu.

Preporučujemo za Vas