Redovna zdravstvena kontrola - preduslov za dug život

Na Poliklinici Konzilijum ordinira tim vrhunskih ljekara, koji je svoje iskustvo gradio u medicinskim centrima širom svijeta

32970 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Konzilijum
Foto: Poliklinika Konzilijum

Stopa obolijevanja od kardiovaskularnih, bolesti štitne žlijezde kao i onkoloških oboljenja je u stalnom porastu poslednjih godina. Osim genetskog faktora jedan od glavnih uzroka je moderan i stresan stil života, te odsustvo svijesti o važnosti redovnih zdravstvenih kontrola.

Na Poliklinici Konzilijum ordinira tim vrhunskih ljekara, koji je svoje iskustvo gradio u medicinskim centrima širom svijeta. Kroz ta iskustva stekli su znanje o važnosti preventivnih godišnjih pregleda, kontroli opšteg stanja organizma u cilju ranog otkrivanja bolesti kao značajanoga faktor u procesu izlečenja.

Preventivni „skrining zdravlja“ je osnova za utvrđivanje rizika od pojave složenih bolesti. U njemu glavnu ulogu ima internistički pregled.

Ovu vrstu pregleda bi trebalo da obavlja svaka osoba starija od 30godina, makar jednom godišnje. Tu prije svega spada kardiološki pregled, koji obuhvata EKG i UZ srca, endokrinološki pregled, kojim se utvrđuje da li postoje problemi u radu štitne žlijezde i drugih žlijezda sa unutrašnjim lučenjem.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Rastuća stopa obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti, arterijska hipertenzija, šećerna bolest su bolesti modernog doba i zahtijevaju detaljan i sveobuhvatan medicinski pristup, makar jednom godišnje.

Precizna i tačna dijagnostika, jedan od preduslova za rano utvrđivanje svih bolesti, posebno je važna kada su u pitanju onkološka oboljenja, gdje je pravovremeno uspostavljanje dijagnoze preduslov za izlečenje.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Upravo zbog toga ljekari insistiraju na skrining programima (ranom otkrivanju bolesti u zdravoj populaciji), na redovnim sistematskim pregledima i pregledima osoba sa prisutnim faktorima rizika za malignitet, odnosno na blagovremenom otkrivanju malignih bolesti u što je moguće ranijoj fazi. Nekoliko najučestalijih zloćudnih tumora - karcinom grlića materice, karcinom dojke, karcinom debelog crijeva, - potpuno su izlečivi pod uslovom da su otkriveni na vrijeme.

U Poliklinici Konzilijum moguće je iskoristiti aktuelne popuste na preventivne check up preglede, koji uključuju detaljnu internističko-kardiološku-radiološku dijagnostiku.

Poliklinika Konzilijum
foto: Poliklinika Konzilijum

Trenutno važe posebne povoljnosti za snimanja na LOW DOSE CT skeneru i magnetnoj rezonanci.

Da o vašem zdravlju brine Konzilijum!

Poliklinika Konzilijum, Skadarska 2

020/650-660; 067/650-670