Hipokrat Poliklinike i Proteini.si – ZAJEDNO ZA ZDRAV ŽIVOT

Piše: Prof. dr Đorđe Jelić

38895 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Poliklinika Hipokrat
Foto: Poliklinika Hipokrat

Dr Đorđe Jelić je ekspert iz oblasti muskuloskeletne radiologije i sportske medicine i godišnje pregleda oko 1.500 sportista iz regiona medju kojima su teniski as Novak Đokovic, košarkaš Nikola Jokić, vaterpolista Filip Filipović, crnogorski fudbalski reprezentativac Stefan Savić i mnogi drugi. Profesor je na katedrama iz radiologije i sportske medicine. Kliničku praksu i preglede sportista u CG obavlja u sistemu PZU Hipokrat.

Oštećenja hrskavice su unutarzglobno oboljenje koje se u savremenoj medicinskoj praksi dijagnostikuje jedino i isključivo, neinvanzivnim pregledom magnetnom rezonancom. Te patološke promjene mogu biti posljedica traumatskih promjena, kod sportista ili drugih povreda zglobova, patoloških upalnih ili metaboličkih oboljenja i, uobičajeno, kao posledica starenja. U svim ovim slučajevima se stepen oštećenja određuje pregledom magnetnom rezonancom, a u poliklinikama Hipokrat raspolažemo sa MR poslednje generacije. Na osnovu tog pregleda se određuje terapijski protokol, u kojem su glukozamin sulfati jedan od temelja regenerativne terapije.

Magnetna rezonanca hrskavice koljena.
Magnetna rezonanca hrskavice koljena.foto: Hipokrat

Zdravlje kostiju, zglobova i ligamenata se u mnogome može pospiješiti korištenjem prehrambenih suplemenata koji sadrže sastojke koji pomažu u obnovi strukture hrskavice, vezivnog i koštanog tkiva, takođe izuzetno su korisni kod umanjenja bolova i brzog oporavka od ozljeda. Za oporavak unutarzglobnih trauma i patologija hrskavice, tetiva i ligamenata preporučujem proizvode podrške iz ponude centra za suplementaciju Proteini.si, Battery Glucosamin i Olimp Flex Xplode.

Starenjem tijelo smanjuje proizvodnju glukozamina, što vodi do istrošenosti tkiva hrskavice i posljedične pojave bolova. Glukozamin sulfat obnavlja oštećene strukture svih vezivnih i koštanih tkiva, te povećava količinu zglobne tečnosti koja smanjuje i sprječava trenje između pojedinih djelova zgloba.

Glukozamin sulfat je preporučljiv za sprječavanje degenerativnih promjena hrskavice i zglobova te za poboljšanje stanja istrošenih struktura vezivnog, hrskavičnog i koštanog tkiva. Svakako je preporučljiv sportistima kod kojih su treningom zglobovi izloženi teškim naporima i jakim opterećenjima.

Dr Đorđe Jelić, specijalista muskuloskeletne radiologije i predsjednik borda direktora Hipokrat Poliklinika
Dr Đorđe Jelić, specijalista muskuloskeletne radiologije i predsjednik borda direktora Hipokrat Poliklinikafoto: Hipokrat

Osim individualnih formula kao što je glukozamin sve su primjenjiviji kombinovani proizvodi koji se temelje na aktivnim sastojcima najvišeg kvaliteta - Olimp Flex Xplode je namijenjen odraslim osobama, koje žele osigurati zdravo i nesmetano funkcionisanje zglobne hrskavice i kostiju. Proizvod se preporučuje posebno fizički aktivnim pojedincima te svima, koji se suočavaju sa povećanim tjelesnim naporima.

Olimp Flex Xplode doprinosi pravilnom djelovanju zglobne hrskavice, obezbjeđuje brži oporavak nakon ozljeda, kontuzije ili operacije, funkcioniše kao odbrambeni štit za zglobove, hrskavicu i ligamente. Ovaj proizvod sadrži jedinstvenu kombinaciju standardiziranih aktivnih sastojaka:

KOLAGENSKA FORMULA : koja se sastoji od dvije vrste kolagen hidrolizata (tip I i tip II), koja podržava obnovu zglobova, omotnice zglobova, tetiva, hrskavice, ligamenata i koštanog tkiva.

REGENERACIJSKA FORMULA : Metilsulfonilmetan (MSM) utiče na procese regeneracije epitelnog tkiva, vezivnog, mišićnog tkiva i hrskavice te jačanje regeneracije kostiju. Takođe smanjuje simptome upale.

VITAMINSKO-MINERALNA MJEŠAVINA : kalcijum, vitamin D3, magnezijum, vitamin C, hijaluronska kisjelina, ekstrakt bosvelije.

Poliklinike Hipokrat

PODGORICA

+382 69 333 888

NIKŠIĆ

+382 68 333 788

RADANOVIĆI

+382 69 822 822

Proteini.si

+382 69 722 227