Natracare- budite pažljivi prema svom tijelu

Sa Natracare organskim i prirodnim asortimanom tampona, dnevnih i uložaka za ciklu, recite zbogom plastici, vještačkim mirisima i hloru, Budite nježni prema svom tijelu, jer vaša koža zaslužuje bolje. U Natracare proizvodima ćete pronaći samo mekane, prozračne, prirodne materijale. Budite dobri i prema prirodi dajući svoj doprinos u smanjenju plastičnog otpada. Korištenje prirodnih materijala i 100% sertifikovanog organskog pamuka štiti naše okeane, naše tlo i ljude koji rade u proizvodnji.

26952 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Natracare
Ilustracija, Foto: Natracare

Da li ste se ikada zapitali od čega su napravljeni vaši ulošci i tamponi?

Mi žene, zaslužujemo da znamo, ali većina brendova i dalje ne želi da otkrije cijelu listu sastojaka svojih proizvoda. Natracare to radi drugačije. Mnogi brendovi uložaka mogu sadržati čak i do 90% plastike. Plastika za jednokratnu upotrebu je ogroman problem za životnu sredinu, ali i za vašu kožu. Koža tada ne može da diše, znoji se i stvara podlogu za razvoj bakterija. Zato preporučujemo da vaš izbor budu Natracare biorazgradivi i kompostivni proizvodi, kako bi smanjili zagađenje plastikom, ali i svoju kožu održali suvom i bezbjednom, što je još važnije. Mirisi i boje su sasvim nepotrebni u ulošcima, tamponima i dnevnim ulošcima, a mogu izazvati iritacije kože. Natracare proizvodi za ciklus su napravljeni su od prirodnih materijala kako bi se izbjegli iritirajući materijali i vodilo računa o osjetljivoj koži intimne zone.

Ilustracija
foto: Natracare

Natracare – u potpunosti bez hlora

Izbjeljivanje hlorom stvara štetni nus proizvod zvani dioksin. Dioksin predstavlja ozbiljan problem po životnu sredinu i po naše zdravlje. Potrebno je da svoju izloženost dioksinu smanjimo, zato su Natracare proizvodi u potpunosti bez hlora (TCF)!

Natracare materijali - vrijeme je da se vratimo prirodi

Natracare proizvodi izrađeni su od samo nekoliko jednostavnih, prirodnih materijala:

Organski pamuk

Sav pamuk koji se koristi u proizvodnji je 100% organski. To je jedini sastojak Natracare tampona, a svi ulošci i dnevni ulošci imaju površinski sloj od organskog pamuka. Mekani, organski pamuk nježan je prema vašoj koži i omogućava joj da diše.

Drvena celuloza

Upijajuća jezgra Natracare uložaka za ciklus i dnevnih, izrađena su od održive drvne celuloze, sa sertifikatom PEFC (što znači da se šumama upravlja radi očuvanja biološke raznolikosti i dobrobiti života lokalnog stanovništva i radnika). U jezgru nema superapsorbenata (SAP) ili drugih hemikalija - samo prirodno upijajuća drvena pulpa, bez hlora.

Biljni skrob

Sve plastike su polimeri, ali nisu svi polimeri plastike! Nepromočivi sloj Natracare uložaka i dnevnih uložaka je prirodni kompostirani, sertifikovani biopolimer napravljen od biljnog skroba bez GMO. Ovaj materijal takođe se koristi i kao omot za neke od uložaka. Na ovaj način je izbjegnuto korišćenje plastike na bazi nafte.

Info: Gdje u Crnoj Gori kupiti Natracare

Natracare tampone, Dnevne I uloške za ciklus možete nabaviti u svim Cosmetics drogerijama i Cosmetics Pharmacy apotekama, kao i svim bolje snabdjevenim apotekama, gdje će vam ponuditi i besplatne uzorke kako bi se uvjerili u njihov kvalitet. (važi do isteka zaliha besplatnih uzoraka).