nEKOLIKO SAVJETA

Prirodne maske za suvu kožu

Za hidrataciju suve kože možete napraviti efikasnu masku, tako što ćete izgnječiti jedan avokado i dodati malo mlijeka da dobijete kremastu masu

2644 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Voćna maska za pretjerano suvu kožu

U blenderu umutiti 2 jagode, 1 bananu i pola avokada, i dodati 1 kašiku maslinovog ulja. Dobro promiješati i nanijeti na lice i vrat. Ostaviti da djeluje 15min, zatim isprati mlakom vodom.

Maska od jajeta

Još jedno efikasno rješenje za suvu kožu je da umutite žumance sa 1 kašičicom maslinovog ulja i 1 kašičicom meda. Dobro promiješajte i nanesite na čisto lice. Neka djeluje 15min, potom isperite lice toplijom, a zatim hladnijom vodom.

Prirodna maska sa ovasom

Pomiješajte 2 kašike meda, 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku ovsenog brašna. Nanesite masku i ostavite da djeluje 10min i zatim isperite.

Maska od avokada i mlijeka

Za hidrataciju suve kože možete napraviti jos jednu efikasnu masku, tako što ćete izgnječiti jedan avokado i dodati malo mlijeka da dobijete kremastu masu. Nanesite na željeno područje, ostavite da djeluje 20min i isperite.

Maska od banane

Mutiti 1 bananu, 1 kašiku meda i 1 kašiku jogurta dok ne dobijete kremastu smjesu. Namažite na lice i vrat i ostavite da djeluje 15min, potom isperite mlakom vodom.

Maska od mlijeka

Dobro umutite sljedeće sastojke: 1 kašičicu mlijeka u prahu, 1 kašiku meda, 1 kašičicu aloja gela i 1 kašičicu bademovog ili maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15min i isperite mlakom vodom.

Maska od kikirikija

Samljeti 2 kašike kikirikija i pomiješati sa 1 kašikom meda i 1 kašičicom maslinovog ulja. Nanesite na lice, ostavite 15min i isperite mlakom vodom.

Maska od kafe i kakaa

Pomešajte 4 kašičice kafe, 4 kašičice kakaa i 8 kašike mlijeka. Na prethodno očišćeno lice i vrat nanesite ovu smjesu, izbjegavajući predeo oko očiju i usta. Ostavite da djeluje 15min, zatim isperite mlakom vodom.

Maska od avokada i maslinovog ulja

Pomiješajte ½ avokada (dobro ga izgnječite) i 1 kašiku maslinovog ulja. Nanesite na lice i ostavite da deluje 10-15min, potom isperite mlakom vodom.