Rascvjetali vrhovi kose: Evo koliko često morate kod frizera

Ispucali vrhovi pokvariće svaku frizuru

11207 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ispucali vrhovi su glavni neprijatelj svake lijepe i zdrave frizure. Upravo na vrhovima se odmah vidi kasnimo li na svoj sastanak s frizerom. Ali, koliko ćesto zaista treba ići na šišanje?

Ispucali vrhovi pokvariće svaku frizuru. Ovaj mrski problem ne može nikako da se sakrije, a jedino rješenje je da odrežete vrhove. Ali, to ne znači da morate na svake dvije sedmice ići kod frizera.

Koliko često treba skraćivati vrhove zavisi od tipa vlasi i od njihove dužine. Smatra se da prosječno treba ići kod frizera na šišanje na svaka dva mjeseca, odnosno idealno bi bilo - sedam do osam sedmica nakon prethodnoh šišanja, piše Novi list.

Takozvani dugi bob je frizura koja odmah u prvi plan stavlja ispucale vrhove. Ako imate ovu frizuru, treba da odete kod frizera nakon četiri do osam nedjelja.

Stepenasta duga frizura je savršen izbor za one koji nijesu toliko česti kod frizera. Na ovoj frizuri se najmanje vide ispucali vrhovi, tako da možete do idućeg termina, u zavisnosti od tipa kose, izdržati i do tri mjeseca.

Ako imate dugu kosu, to ujedno znači da već duži period nijeste konkretno ošišali svoju kosu. Ali, što je duža vlas, to je pri kraju tanja i sklonija pucanju. Zato, ako imate dugu kosu, kako bi ona ostala zdrava, vrhove biste trebali da šišate na svake četiri sedmice.

Bonus video: