Zašto je kolagen važan za kožu

Da bi nadomjestili kolagen Dr Grandel nudi Pro Collagen kremu i Pro Collagen koncentrat

22190 pregleda 0 komentar(a)
TeaMedica, Foto: Tea Medica
TeaMedica, Foto: Tea Medica

Kolagen je izuzetno važan protein za kožu i to je upravo ona materija koja je održava čvrstom, jedrom i mladom. Njegova proizvodnja sa godinama opada i potrebno ga je nadomjestiti.

Koža gubi čak 1% kolagena godišnje. Zdrava i mlada koža lako se regeneriše i nadoknađuje izgubljena i oštećena kolagena vlakna - odnosno stvara novi kolagen. Međutim, kada zakoračimo u drugi dio dvadesetih i rane tridesete, koža gubi oko 1% kolagena godišnje. Sinteza kolagena iz fibroblasta (vezivno tkivo) se smanjuje, čime dolazi do gubitka elastičnosti, čvrstine i gipkosti. To je razlog zbog čega će naša koža, kada budemo imali 80 godina, proizvoditi 75% manje kolagena nego što smo imali u 20. godini.

Važno je naglasiti da i životni stil utiče na smanjenje kolagena posebno različita zagađenja, pušenje, loša ili neredovna ishrana. Ovi faktori uzrokuju tanjenje kolagena, a koža gubi elastičnost i postaje mrtva, Recimo, hemikalije prisutne u duvanskom dimu oštećuju i kolagen i elastin u koži; ultraljubičasto zračenje uzrokuje brži raspad kolagena, oštećujući njegova vlakna i uzrokujući nakupljanje izmijenjenog elastina.

Zanimljivo je to da stimulacija kolagena ima domino efekat, to jeste što ga je više u koži to ga koža više stvara.

Kada je kolagen jak, koža se nakon smijanja, mrštenja i drugih mimičkih pokreta vraća u prvobitno stanje jer je jedra i elastična. Kada je kolagen slab, ponovljeni pokreti lica uzrokuju trajne brazde ili bore. Takođe, veliki problem je volumen kože koji opada.

Zato, čak iako ste mladi, potrebno je voditi računa o kolagenu u koži i nadomjestiti ga kako bi na taj način spriječili oštećenja u budućnosti.

Da bi nadomjestili kolagen Dr Grandel nudi Pro Collagen kremu i Pro Collagen koncentrat. Trenutno djeluju i vraćaju koži elastičnost i čvrstinu.

PRO COLAGEN preparati koncipirani su tako da inteligentno i aktivno stimulišu prirodne procese regeneracije kolagena u koži. Zapravo, kompleks amino silikona postiče proizvodnju i regeneriše cijelu mrežu kolagena pod kožom. Dodatno, i krema i koncentrat sadrže vitamin C da bi došlo do boljeg vezivanja.

Tea Medica
foto: Tea Medica

PRO COLAGEN KONCENTRAT nanosi se nakon čišćenja lica, intezivno prodire i regeneriše dublje slojeve kože. Nanosi se ujutru i uveče.

Tea Medica
foto: Tea Medica

PRO COLAGEN KREMA nanosi se nakon koncentrata, takođe ujutru i uveče.

Preparati su dostupni u svim Tea Medica i drugim, bolje snabdjevanim apotekama.