50% popusta na UZ pregled dojki, kolposkopiju i PAPA test

Karcinom dojke je uz karcinom grlića materice najčešće maligno oboljenje žena. Smatra se da svaka deseta žena oboli od raka dojke

34574 pregleda 0 komentar(a)
Natal, Foto: Natal
Natal, Foto: Natal

Kao ordinacija koja je skoro 30 godina najvećim dijelom fokusirana na zdravlje žena, i ovog oktobra želimo da probudimo svijest o važnosti preventivnih pregleda dojke i grlića materice tako što ćemo omogućiti svim ženama u Crnoj Gori popust od 50% na ultrazvučni pregled dojki (15€), kolposkopiju(20€) i PAPA test (15€).

Važnost ovih pregleda ukazuje činjenica da ukoliko se na vrijeme otkrije i započne liječenje, bolest je izlječiva u preko 90% slučajeva.

Karcinom dojke je uz karcinom grlića materice najčešće maligno oboljenje žena. Smatra se da svaka deseta žena oboli od raka dojke.

Godišnje se u Crnoj Gori registruje oko 420 novih slučajeva.

Pored samopregleda neophodno je jednom godišnje uraditi ultrazvučni pregled i bimanuelni pregled dojki.

Ženska populacija pored karcinoma dojke najčešće obolijeva i od karcinoma grlića materice.

Najnovija saznanja upućuju da je jedan od najvažnijih uzroka karcinoma grlića materice humani papiloma virus (HPV).

Bolest se uglavnom razvija tokom nekoliko godina, ne daje nikakve simptome sve dok bolest ne uznapreduje.

Screening za rak grlića materice obavlja se Papanikolau testom.

Sve žene 18-65 godina starosti treba jednom godišnje obuhvatiti screening pregledima.

Kombinovanom metodom PAPA testa i kolposkopije postiže se tačnost dijagnostike promjena na grliću materice preko 97%.

Ovo je najpouzdaniji način da se promjene (predkanceroze) otkriju u ranom stadijumu kada se mogu lako odstraniti, prije nego što se rak uopšte pojavi.

Tim za bolesti dojke čine: prof. dr Dragana Bogdanović - radiolog -onkolog, prof. dr Momčilo Inić hirurg - onkolog, dr Vojo Mandić - radiolog, dr Zorka Inić - hirurg - onkolog i dr Katarina Kalezić - radiolog.

Tim ginekologa čine: dr Igor Jeremić, dr Azis Haliti - perinatolog, dr Željko Lazović - subspec. za fertilitet i sterilitet, dr Marija Djurović - reproduktivni endokrinolog, dr Aleksandr Boljević, dr Jelena Knežević i dr Željka Stevović.

Pored eminentnih stručnjaka iz zemlje i regiona, ordinacija Natal je opremljena sa najsavremenijim i najnaprednijim ultrazvučnim aparatom koji trenutno postoji na svetskom tržistu Voluson E10, kao i Carl Zeiss kolposkopom koji je takodje svetski lider u proizvodnji optike.

Ova oprema značajno poboljšava kvalitet dijagnostike omogućavajući doktorima bolju i jasniju sliku dojke i grlića materice.

Informacije i zakazivanje:

tel: +382 20 273 273 i +382 67 252 500

web: www.ordinacijanatal.me

mail: info@ordinacijanatal.me

adresa: II Crnogorskog bataljona 2H, Podgorica