TOKOM JESENI KOSA POJAČANO OPADA

Ako imate rijetku kosu: Obogatite šampon sa ova dva sastojka

Ono što je najbolje u vezi sa ovim trikom jeste to što nema bojazni od zamašćivanja kose

24866 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iako je zdrava, gusta i bujna kosa uvijek poželjna, to se često ne može postići zbog faktora kao što su zagađenje, užurbani način života ili jednostavno doba godine – proljeće i jesen, kada kosa opada više nego obično. Zbog toga je našoj kosi potrebno mnogo pažnje, a sva njega se može obezbijediti jednostavnim korakom, kao što je redovno pranje kose šamponom koji sadrži ova dva prirodna sastojka.

U pitanju su eterična ulja ruzmarina i mandarine koja se mogu naći u parfimerijama, prodavnicama zdrave hrane ili specijalizovanim prodavnicama eteričnih ulja. Sve što je potrebno da uradite jeste da po 5 kapi ovih esencijalnih ulja sipate u 700 ml šampona i dobro protresete bočicu. Nakon toga kosu operite na uobičajen način, piše City Magazine.

Ono što je najbolje u vezi sa ovim trikom jeste to što nema bojazni od zamašćivanja kose, budući da je koncentracija ulja veoma niska, a sadržaj masti znatno niži od uobičajenog ricinusovog ulja koje se najčešće koriste za njegu kose. Nakon mjesec dana redovnog primjenjivaja ovakvog šampona trebalo bi da primijetite prve promjene u kosi. Ona će vremenom postajati gušća i jača.