Koja je, stvarno, tajna zdrave kose Megan Markl?

Pegle mogu prouzrokovati nakupljanje statičkog elektriciteta u kosi i ukloniti sve prirodno iz njenog izgleda

16040 pregleda 10 komentar(a)
Megan Markl, Konstrakta, Foto: Instagram/Photocollage
Megan Markl, Konstrakta, Foto: Instagram/Photocollage

Pjesma "In corpore sano" ove godine će predstavljati Srbiju na Eurosongu, a u njenim stiihovima je i pitanje "Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl?". Naslov pjesme koju izvodi Konstrakta dio je latinske poslovice "Mens sana in korpore sano", što znači "U zdravom tijelu zdrav duh", a pjesma je izazvala brojne reakcije - od onih da je "glupa", do onih da je "genijalna".

Šta god o pjesmi mislili, tajna zdrave kose Megan Markl je nešto čemu se jeste uveliko pisalo. Vojvotkinja od Saseksa zaista ima lijepu kosu, a o tome kako je održava za časopis Vogue govorio je njen bliski saradnik i vodeći frizer Džordž Nortvud.

"Ogromna je privilegija raditi s vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa. Uživao sam u svakoj minuti sarađujući s ovim nevjerovatnim parom koji ne samo da štiti mala preduzeća, već nas uči o različitosti važnosti dobrog mentalnog zdravlja", kazao je Nortvud.

On je otkrio najbolje savjete i trikove za održavanje zdrave kose.

1. Nemojte kosu previše stilizovati.

"Jedan od mojih stilova je neformalno uvijena kosa, što se vidi kod Megan Markl i mnogih drugih mojih klijenata. Zbog toga kosa izgleda šik bez napora i pretjerano ravnog ili kovrdžavog izgleda. Kada stil izgleda prirodno, to stvara utisak zdravije kose. Takođe, time se može sakriti mnoštvo nedostataka, poput kose koju je potrebno dobro podšišati", pojasnio je.

2. Dodajte volumen da biste stvorili iluziju gušće kose

"Dobar sprej za volumen ili teksturu može stvoriti izvrsnu osnovu za oblikovanje. Nakon što ga naprskate dodavanjem mekih valova kosa će dobiti pokretnost i vitalnost. Bez obzira na to je li vaša kosa u dobrom stanju ili ne, upotreba sredstava za povećanje volumena prije oblikovanja stvoriće iluziju zdravije kose", tvrdi frizer.

3. Izbjegavajte peglanje kose

Nortvud preporučuje da izbjegavate korištenje uređaja za ravnanje kose. Pegle mogu prouzrokovati nakupljanje statičkog elektriciteta u kosi i ukloniti sve prirodno iz izgleda. Ravna kosa može stvoriti beživotan izgled.

4. Idite na redovne tretmane

Redovno i kvalitetno šišanje poboljšaće zdravlje vaše kose. Ako redovno održavate kosu, vaša će frizura uvijek izgledati svježe, njegovano i u svom najboljem izdanju.

5. Priušite sebi revitalizirajuće maske za kosu

"Redovni duboki tretman oživjeće suvu kosu. Dobra maska za kosu, poput Redken All Soft Mega Mega maske, koja se koristi svake sedmice, obezbijediće da vaša kosa dobija intenzivnu njegu. Oživljava sve suve ili lomljive teksture. Takođe, pojačava sjaj, što čini vašu kosu jakom i zdravom", zaključuje frizer.

Bonus video: