BOLNIČKO LIJEČENJE, sve na jednom mijestu- dijagnostika-liječenje-njega

U bolničkim uslovima, za samo par dana (kod akutnih slučajeva za par sati) , sprovodi se KOMPLETNA DIJAGNOSTIKA, postavlja dijagnoza i započinje liječenje, bilo da se radi o konzervativnoj terapiji ili operativnom zahvatu. Brzim postavljanjem dijagnoze značajno se povećava šansa za uspješno izlječenje.

BOLNIČKO LIJEČENJE sprovodi se, u zavisnosti od težine oboljenja, u jedinicama intenzivne njege opremljenim po svim svjetskim standardima ili u jednokrevetnim i dvokrevetnim apartmanima, uz 24 časovno praćenje od strane ljekara intenzivista, i svakodnevne vizite cijelog tima ljekara svih potrebnih specijalnosti i supspecijalnosti

33054 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Codra
Foto: Codra

Kod pacijenata koji su došli kasno, kod kojih se , na žalost, sa dijagnozom i liječenjem zakasnilo, kada terapija više ne može dovesti do izlječenja, važno je i moguće osloboditi ih bola i svih ostalih neugodnih simptoma koji prate bolest. PALIJATIVNIM ZBRINJAVANJEM I NJEGOM u bolničkim uslovima, uz angažovanje multidisciplinarnog tima stručnjaka i obučenih medicinskih sestara, poboljšava se kvalitet života pacijenata u terminalnoj fazi malignih i teških hroničnih bolesti.

DIJAGNOSTIKA U BOLNIČKIM USLOVIMA –do dijagnoze za par dana

U bolničkim uslovima, za samo par dana ,kod akutnih slučajeva za par sati , sprovodi se kompletna dijagnostika, postavlja dijagnoza i započinje liječenje. Time se značajno povećava šansa za uspješno izlječenje

Za uspješno izlječenje, pored stručnosti Ijekara i opreme vrhunska tehnologije, još jedan važan , odlučujući faktor je i vrijeme. Na žalost,svjedoci smo, što i zvanični podaci govore, da je značajno povećan broj pacijenata sa uznapredovalom malignom bolešću, kod kojih je izlječenje nemoguće, jer se zakasnilo sa dijagnostikom i liječenjem. Podaci su više nego zabrinjavajući, tim prije što se zna da je svaka bolest izlječiva u koliko se dijagnostikuje i liječi na vrijeme.

Kompletnu dijagnostiku, u bolničkim uslovima, sprovodi cijeli tim vrhunskih stručnjaka svih specijalnosti i supspecijalnsti, uz korišćenje najsavremenije opreme vrhunske tehnologije:

Codra
foto: Codra
  • Kompletna laboratorijska dijagnostika, uključujući hematologiju, biohemiju i imunihistohemiju
  • Ultrazvučna dijagnostika korišćenjem najsavremenijih ultrazvučnih aparata. U Crnoj Gori, samo u CODRI se radi ultrazvučna dijagnostika na aparatu revolucionarne tehnologije koji korišćenjem različitih frekfencija ultrazvučnog snimanja i spajanjem u jedinstvenu sliku , omogućava detaljan prikaz sa uočavanjem i najsitnijih promjena u strukturi tkiva i organa. Doplerski prikaz u tri dimenzije i jedinstven prikaz mikrocirkulacije u samim promjenama, od presudnog su značaja u dijagnostici i u daljem praćenju terapijskih efekata u tretiranoj promjeni.
  • Multislajsni skener najnovije generacije koji odgovara svim zahtjevima traženih procedura: MSCT svih tkiva, organa i sistema organa, MSCT koronarografija, MSCT angiografija
  • Pregledi specijalista i supspecijalista iz svih oblasti medicine, nakon čega se konzilijarno donosi zaključak
  • Sve endoskopske procedure uz upotrebu najsavremenije endovideo opreme koja omogućava registrovanje najsitnijih promjena koje se golim okom ne mogu primijetiti: ezofagogastroduodenoskopija, kolonoskopija, cistoskopija, renoskopija, histeroskopija, bronhoskopija
  • Biopsije nađenih promjena na svim tkivima i organimaCiljana CT/MR/UZ fuzijska biopsija je tehnologija koja stvara sliku organa spajanjem prethodno urađenih CT ili MR slika sa realnim ultrazvučnim slikama. U Crnoj Gori, na taj način, ciljane biopsije promjena na svim organima, izvodi se samo u Codri. Ova dijagnostička procedura značajno uvećava preciznost i tačnost biopsije suspektne promjene, od čega zavisi i određivanje terapije, a i samo izlječenje
  • Patohistološka analiza svake promjene dobijene biopsijom

Odmah nakon uspostavljanja dijagnoze, konzilijum sastavljen od najeminentnijih stručnjaka za sve potrebne oblasti donosi zaključak i odluku o daljem liječenju .

BOLNIČKO LIJEČENJE PACIJENATA IZ SVIH OBLASTI MEDICINE-SVIH ITERNISTIČKIH I HIRURŠKIH GRANA

Sprovodi se u stacionarnom dijelu bolnice Codra koji raspolaže:

  • intenzivnim njegama opremljenim po svim svjetskim medicinskim standardima, uz 24 časovno praćenje pacijenata od strane ljekara intenzivista-reanimatologa i 24 časovni monitoring svih vitalnih funkcija.
  • bolničkim apartmanima sa jednim ili dva kreveta, što omogućava pacijentima da svoje liječenje sprovedu u prijatnom ambijentu koji im obezbjeđuje intimu i kompletan komfor.
Codra
foto: Codra

Cijeli stacionar opremljen je najmodernijom opremom po svim svjetskim standardima koja omogućava najsavremenije praćenje pacijenata i sprovođenje liječenja i svih potrebnih tretmana u okviru terapije.

Pored ljekara intenzivista koji 24 sata neprekidno prate stanje pacijenata, svakodnevno se, po više puta, obavljaju vizite ljekara svih specijalnosti i supspecijalnosti koji su uključeni u proces liječenja, uz individualan pristum svakom pacijentu.

POSTCOVID I COVID PACIJENTI-posebno izdvajamo ovu kategoriju bolesnika jer je kod njih najizraženija potreba za multidisciplinarnim pristupom, uz rehabilitaciju i fizikalnu medicinu, kao i tretmane u hiperbaričnoj komori koji, po svjetskim iskustvima, najviše doprinose bržem oporavku pacijenata nakon Covida i njihovom vraćanju svakodnevnim životnim aktivnostima.

Hiperbarična medicina ima široku primjenu i u liječenju mnogih drugih bolesti kod kojih značajno ubrzava put ka izlječenju. Njeni pozitivni efekti najbolje se vide i u liječenju pacijenata sa ozbiljnom infekcijom, sepsom, kao i svim komplikacijama dijabetesa.

PALIJATIVNO ZBRINJAVANJE I NJEGA

U bolničkim uslovima, uz multidisciplinarni tim vrhunskih stručnjaka, obučen sestrinski kadar, fizioterapeute, psihološku potporu, u bolnici Codra obezbjeđuje se i kompletno palijativno zbrinjavanje i njega pacijenata s neizlječivom bolešću. Cilj je da se smanji bol i neugodni simptomi bolesti kako bi pacijent koji je u terminalnim stadijumima neizlječive maligne bolesti ili hronične teške bolesti , što kvalitetnije živio.

Palijativno zbrinjavanje predstavlja pristup liječenju kojim se poboljšava kvalitet života pacijenata suočenih sa neizlječivom bolešću, kroz prevenciju i liječenje svih simptoma bolesti. Mnogi pacijenti zahtijevaju 24-časovnu njegu u bolničkim uslovima, sa ciljem olakšavanja simptoma, terapije bola i primjene cjelokupne simptomatske terapije. Naš bolnički dio raspolaže mogućnošću pružanja cjelokupne njege i liječenja pacijenata u terminalnoj fazi malignih kao i drugih teških hroničnih bolesti.

Codra
foto: Codra

Palijativno zbrinjavanje i njegu omogućava tim ljekara raznih specijalnosti, medicinskih sestara i drugih stručnjaka koji rade zajedno, radi pružanja dodatne podrške. To je potrebno u bilo koje doba i tokom bilo koje faze ozbiljne bolesti, te se može osigurati zajedno s tretmanom liječenja.

Palijativna njega:

  • osigurava smanjenje bolova (terapija bola) , olakšava disanje, uklanja mučninu i druge stresne simptome
  • integriše psihološke i druge aspekte pacijentove njege
  • koristi timski pristup , koji uključuje ljekare raznih specijalnosti, fizioterapeute, obučen sestrinski kadar i psihologe,uz individualni pristup svakom pacijentu, kako bi se ispunile sve njegove potrebe
  • poboljšava kvalitet života
  • primjenjuje se rano tokom bolesti , u kombinaciji sa drugim terapijama kojima se namjerava produžiti život i učiniti ga kvalitetnijim.
  • Codra
    foto: Codra

    Dijagnostiku i liječenje pacijenata u CODRA Bolnici sprovode najeminentniji stručnjaci iz svih oblasti medicine:

    Intenzivisti i anesteziolozi-reanimatolozi

    Internisti , kardiolozi, endokrinolozi, pulmolozi, gastroenerohepatolozi

    Digestivni, grudni i vaskularni hirurzi

    Urolozi

    Ginekolozi

    Oftalmolozi, Otorinolaringolozi

    Specijalisti hiperbarične medicine

    Ortopedi

    Fizijatri, psiholozi

    Radiolozi, biohemičari, farmaceuti

Codra
foto: Codra