Ljepota i zdravlje tokom vrelog ljeta

„U Španiji su temperature u junu bile najviše u posljednje četiri decenije, u nekim djelovima Francuske zabranjene su manifestacije na otvorenom, Italija je pogođena sušom usljed toplotnog talasa..."

15756 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vivax
Foto: Vivax

Ovo su samo neki od naslova koje ste mogli pročitati u prethodnih nekoliko nedjelja a koji ukazuju na velike klimatske promjene kojima posljednih decenija svjedočimo.

Ekstremno visoke temperature, koje počinju sve ranije u godinu i duže traju, mogu negativno uticati na mentalnu i fizičku aktivnost čovjeka. Što studija Harvarda objavljena u „PLOS Medicine“ i dokazuje. Naime, otkriveno je da su studenti koji su tokom vrelih ljetnjih dana živjeli u studentskim domovima bez klima uređaja imali lošije rezultate na kognitivnim testovima od onih koji su živjeli u prostorijama u kojima je postojao klima uređaj.

Klima uređaji, koji su nekad predstavljali luksuz, postali su esencijalni dio svakog domaćinstva. Savršen su izbor kada je u pitanju rashlađivanje prostora, ali njihovo uklapanje u ostatak enterijera, nažalost, mnogima zadaje glavobolje.

foto: Vivax

Estetika klima uređaja, posebno ranije, natjerala je mnoge da osmisle razne kreativne načine, kojima bi ih kamuflirali, a da pri tome ne poremete njihovu osnovnu funkciju, a to je širenje hladnog vazduha po prostoriji.

foto: Vivax

Međutim, nova Vivax H+ design klima će se zahvaljujući svom modernom dizajnu, idealno uklopiti u bilo koji enterijer. Dobitnici Reddot nagrade, H+ design klima uređaji, se pojavljuju i u 2 dodatna modela s inovativnim tekstilni dizajnom u zlatnoj i srebrnoj boji.

foto: Vivax

Osim što će H+ design klima savršeno upotpuniti svaki enterijer, nećete morati da brinete ni o njenom položaju u prostoriji jer ovaj klima uređaj ima i implementirano pametno strujanje vazduha. Što znači da se strujanje vazduha kreće u okviru 180 stepeni, pri čemu se prilikom grijanja topli vazduh spušta prema podu, a kod hlađenja je strujanje vazduha usmjereno prema gore. Na taj način se izbjegava direktno izduvavanje vazduha u osobe u prostoriji.

foto: Vivax

Pored svih navedenih benefita, VIVAX klime daju najbolju vrijednost za novac na tržištu, pa tako i novi H+ design klima uređaji. Zahvaljujući kvalitetnim i provjereno dobrim tehnologijama, VIVAX svojim kupcima na klima uređaje daje 5 godina garancije.