Za tri sekunde otkrijte je li vaše držanje tijela dobro ili loše

Iskrivljeno držanje tijela je bolest današnjice, ali taj problem možete umanjiti ako osvijestite kako držite palčeve kada su vam ruke uz tijelo

7275 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Među malim mudrostima koje dr Alan Mandell s Floride svakodnevno dijeli sa svojim pratiocima na Facebooku je i ona kako da pomoću testa s palčevima za tri sekunde doznate je li vaše držanje tijela ispravno ili nije.

Gledanje u mobilni telefon sa vratom savijenim prema dolje dovodi do toga da ramena sve više idu prema naprijed i može dovesti do mnogih degenerativne promjena na zglobovima, ligamentima mišićima i živcima, objašnjava dr Alan Mandell, alternativni zdravstveni praktičar koji svojim jednostavnim i korisnim savjetima pomaže mnogima da promijene neke životne navike i tako poboljšaju kvalitet života i budu zdraviji, prenosi Zadovoljna.hr.

Iskrivljeno držanje tijela je bolest današnjice, ali taj problem možete umanjiti ako osvijestite kako držite palčeve kada su vam ruke uz tijelo. Naime, dr Mandell tvrdi da palčevi, kada su ruke spuštene uz tijelo, trebali da idu naprijed, što će značiti i da pravilno držite ramena.

Nasuprot tome, ako vam palčevi idu prema unutra, znači da vam ramena idu prema naprijed što ukazuje na loše držanje tijela. Na taj način zatri sekunde možete saznati je li vaše držanje tijela ispravno ili nije.

Ukoliko vodite računa o položaju palčeva kada su vam ruke uz tijelo, to bi vas moglo poštedjeti brojnih problema u budućnosti koji dolaze kao posljedica lošeg držanja, poručuje dr. Alan Mandell. Kako pravilo uraditi test s palčevima pogledajte u videu.

Bonus video: