Pet pravila za šminku u pet minuta - Vijesti.me
SAVJETI ZA DAME

Pet pravila za šminku u pet minuta

Nije tajna da dobar korektor čini čuda; prekriće nepravilnosti baš poput tečnog pudera, a mnogo je jednostavniji za nanošenje

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Praznici su već daleko iza nas, a mi se još uvijek, baš kao i mnogi, mučimo s traženjem jutarnje rutine koja nam odgovara i u kojoj imamo vremena za sve. Donosimo nekoliko jednostavnih savjeta za brzinsko šminkanje koji će funkcionirati baš svaki put.

1. Možete početi s nanošenjem crnog tuša na oči, ali na suptilniji način primjeren dnevnim prilikama. Znamo, nanošenje tuša često i nije zadatak koji se odrađuje u 5 minuta, ali uz malo vježbe to može postati, dok će se krajnji rezultat sigurno isplatiti. Uz pomenutu praksu, trebaće vam i pravi oblik tuša za oči koji najbolje odgovara vašim afinitetima. Naravno, uvijek se možete odlučiti i za olovku za oči, ako vam je to jednostavnije.

2. Nije tajna da dobar korektor čini čuda; prekriće nepravilnosti baš poput tečnog pudera, a mnogo je jednostavniji za nanošenje. Možete ga nanijeti na podočnjake, crvenilo ili nešto treće, a ako pronađete onaj pravi, ishod će uvijek biti zadovoljavajući.

3. Pravilo koje nalaže da kuću nikad ne bi trebalo napuštati bez ruža za usne, posebno važi u onim danima kad nam se ne da ili nemamo vremena za temeljitiju šminku. Nekoliko poteza ružem u nekoj od statement nijansi i spremni ste za sve od poslovnih prilika do ručka u gradu.

4. Ako je nanošenje tuša s početka članka ipak malo prevelik zalogaj za vas, uvijek se možete odlučiti za sloj maskare. Sve što treba da uradite je da uviejte trepavice uvijačem, a onda preko njih pređete slojem maskare. Ovaj trik traje minut, i u trenu će proširiti vaše oči.

5. Za kraj, dodajte malo boje na obraze kako biste postigli efekt zdravog sjaja kože. Rumenilo već i samo često može poslužiti kao nešto što će drastično promijeniti vaš trenutni izgled.


Najčitanije iz sekcije Ljepota i zdravlje