TO NIJE TO

Romantični gestovi od kojih treba pobjeći

Ako vam svakih pet minuta pošalje poruku ili, još gore, svako malo vas ispituje gdje ste i s kim ste, znači da ne zna da poštuje granice
1899 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 17.05.2019. 14:03h

Iako nas romantični filmovi uvjeravaju da su veliki romantičnI gestovi super i zapravo, svi mi čekamo nekoga ko će nas oboriti s nogu, pretjerana je romantika često prikriveni znak za uzbunu.

Rano izjavljuje ljubav

Jedno je ako vam da do znanja da mu se sviđate i da bi volio graditi ozbiljniji odnos s vama, ali u potpuno drugu kategoriju spadaju izjave, "Ti si moja srodna duša" ili čak "Volim te" nakon svega nedjelju dana viđanja. Takva je impulsivnost karakteristična za narcisoidne ljude i one koji žele sve da kontrolišu, piše Cosmopolitan.

Previše priča o sebi na prvom sastanku

Posebno je nepoželjno ako govori o detaljima iz bivših veza. Postoji razlika ako se dotakne zajedničkog putovanja s bivšom jer ste pričali o putovanjima i ako krene da nabraja šta mu je sve smetalo kod bivše, a da ga niko nije pitao. Onda vjerojatno nije spreman za novu vezu.

Stalno vam šalje poruke

Na početku, u novoj vezi često ne možemo dočekati da opet vidimo novog dragog. Međutim, ako vam svakih pet minuta pošalje poruku ili, još gore, svako malo vas ispituje gdje ste i s kim ste, to onda prije znači da ne zna da poštuje granice i da bi kasnije mogao postati posesivan.

Želi stalno da bude sa vama

Opet, ako vam pošalje slatku poruku s posla o tome kako mu nedostajete, nema razloga za paniku. Ako doslovno non - stop želi da budete zajedno, imate problem. Oboje morate imati vremena za porodicu, posao i prijatelje, a i za same sebe. Ako mu to već u početku nije jasno, vjerovatno nikad neće postati.

Preporučujemo za Vas