Zabavni seks savjeti iz 19. vijeka

Ako ima seksa, onda to mora biti jako rijetko i preko volje inače bi lijep brak mogao propasti. Mora se imati na umu da su muškarci perverzni i žele seks svaki dan – a to bi više ličilo na orgije nego na brak, zar ne?
3425 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.01.2019. 18:26h

Supruga pastora L.D. Smitersa napisala je davne 1894. godine knjigu namijenjenu mladim ženama – s uputstvima kako postati dobra supruga

Pošto su dužnosti dobre supruge i seksualne aktivnosti, dobra gospođa pastorka smatrala je kako treba napisati neke seks-savjete za bračne parove.

Većina muškaraca je prirodno perverzna

Gospođa Rut Smiters je vjerovala kako je većina muškog roda perverzna te da se oni nikako ne mogu odbraniti od svojih primitivnih instinkata i sigurno će nebrojeno mnogo puta pokušati to prenijeti u praksu u spavaćoj sobi – a to treba znati i svaka pametna supruga.

Ovi savjeti ne odnose se na seks uopšteno, nego i na ljubljenje "odvratnog suprugovog tijela", piše portal 24sata.hr.

Pametna supruga nosi pamučnu spavaćicu

Debela pamučna spavačica obavezna je uniforma pametne supruge.

Prvenstveno zato jer se za vrijeme seksa ne smije cijela razgolititi, nego smije eventualno osloboditi tek djelove tijela koji su potrebni za seksualni čin.

I muškarci trebaju zadržati na sebi pidžamu te smiju pokazati tek minimum kože - jer nije dopušteno gledati golog supružnika.

Pametna supruga nikad ne smije dopustiti svom suprugu da je vidi golu. I nikada ne smije vidjeti njegovo potpuno golo tijelo.

Ugasi svjetlo, tišina i mir

Ako dođe do seksualnog čina, žena obavezno treba da ugasi svjetlo i ne smije da pusti ni glasa. Naime, muškarac ne smije pomisliti da joj se seks možda sviđa pa ga ne smije ohrabrivati da na njoj praktikuje svoje perverzne seksualne prakse ili da skine pamučnu pidžamu i spavaćicu.

Nema ljubljenja u usta

Ako suprug za vrijeme ili prije seksa želi poljubiti suprugu u usta, pomaže lagano okretanje glave u stranu kako bi njegov poljubac završio na obrazu. Ako pokuša da skine njenu odjeću i želi je poljubiti drugdje, dobra supruga će brzo vratiti odjeću na svoje mjesto te mu reći da mora otići u toalet.

Prljave riječi su krajnje nepoželjne

Ako muškarac, perverzan kakav jeste, pokuša da zavede svoju suprugu lascivnim razgovorom, pametna supruga će se trivijalnim i neseksualnim pitanjem izvući iz te neugodne situacije. "Šta misliš o našim novim zavjesama?" ili "Tvoja majka sjutra dolazi na večeru?". Takva pitanje će ga sigurno zbuniti.

Nakon seksa kao i prije seksa

Dobra supruga ne smije dopustiti suprugu da nakon seksa dođe na glupu ideju da bi se to moglo češće raditi. Uradiće sve da ograniči seks na najviše dva puta nedjeljno i potruditi se da se tokom braka to još smanji. Ono što može pomoći, na primjer, je glumljenje bolesti, glavobolje, umora…

Ako ima seksa, to je isključivo preko volje

Uopšteno, važi sljedeće: ako ima seksa, onda to mora biti jako rijetko i preko volje – sjeti se gašenja svjetla i tišine. Ako se dobra supruga toga ne drži, lijep brak bi mogao propasti. Naime, moramo imati na umu da su muškarci perverzni i žele seks svaki dan – a to bi više ličilo na orgije nego na brak, zar ne?

Uz moto "seks služi isključivo za reprodukciju" i ne smije pričinjavati zadovoljstvo ni zabavu, bili su strogi pastor i njegova supruga.

Bonus video: