STVARNOST JE DRUGAČIJA

Šta u seksu nije kao na filmu

"Filmovi nas uče da je seks u autu uzbudljiv i da ga je lako obaviti. Ako nemate veliki kombi to je jako teško izvesti."
4774 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.05.2019. 14:11h

Scene seksa u filmovima često se uveliko razlikuju od onoga kako seks izgleda u stvarnom životu, ali mnogi su mnogi vjerovali da seks izgleda upravo onako kako ga vide na malom ekranu. Američki portal Buzz Feed, tražio je odgovore pomoću kojih je otkrio deset mitova o seksualnim odnosima za koje su nas filmovi uvjerili da su istina, prenosi index.hr.

1. Grudnjak se ne skida

"Mislila sam da moraš zadržati grudnjak na sebi jer sam to vidjela u filmovima. Prvi put kad mi je dečko pokušao skinuti grudnjak bila sam jako nervozna i nijesam mu to dopustila."

2. Seks na stolu je uobičajen

"Zbog romantičnih komedija bila sam uvjerena da je udobno imati seks na stolu i da to ljudi stalno rade."

3. Lako je imati seks u autu

"Filmovi nas uče da je seks u autu uzbudljiv i da ga je lako obaviti. Ako nemate veliki kombi to je jako teško izvesti."

4. Seks pod tušem je siguran

"U filmovima je seks pod tušem uvijek prikazan kao poseban doživljaj, ali u stvarnosti se možete gadno povrijediti. Da ne spominjem da mi, žene, nakon njega često izgledamo kao pande koje su provukli kroz baru."

5. Gubitak nevinosti je jako romantičan trenutak

"Na televiziji je gubitak nevinosti uvijek romantičan i prekrasan. Malo sjutra, neugodno je i boli kao đavo."

6. Predigra ne postoji

"Holivud me naveo da mislim da se treba ljubiti dvije sekunde, a onda sve počinje. Molim vas za minut ćutnje za sve jadne žene u filmovima koje nijesu dobile ni malo predigre."

7. Seks je uvijek dobar

"Seks se uvijek odličan i nema neprijatnih trenutaka. Svi znaju što tačno njihov partner želi, bez pitanja, a onaj posebni trenutak dok stavljate kondom uopšte ne postoji."

8. Svaka poza je savršena

"Filmovi te uvjere da je svaka poza u seksu idealna. U stvarnosti žena nikad nije dovoljno fleksibilna, a muškarac nikad nije dovoljno jak. Takođe, u filmovima nikad ne dobijete grč u nozi za vrijeme neke nezgodne poze."

9. Nakon seksa žena se mora zamotati u čaršav

"Zbog filmova sam uvijek mislila da se nakon seksa moraš zamotati u čaršav. Ko to zaboga radi?

10. Seks nije neuredan

"U filmovima nikad nema čišćenja kasnije. Seks je neuredan i nije realno da, nakon što se sve završi, okolo sve bude čisto."