Smijete li reći da vam se ne sviđa kuvanje njegove majke

Ako vas njegovi prijatelji ponižavanju, morate ozbiljno porazgovarati sa svojim partnerom, ali ako su vam samo dosadni, pripazite šta ćete o njima reći svom dragom
1163 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 01.03.2019. 19:13h

Iskrenost je jedan od najvažnijih temelja ljubavne veze, ali to ne znači da sa svojim partnerom morate da podijelite baš svaku sitnicu. Nekad će biti bolje ako prećutite neki detalj.

1. Mislite da je konobar u obližnjem kafiću jako sladak

Ako se u vašem životu pojavljuje osoba koja ugrožava vašu vezu, taj problem svakako morate riješiti sa partnerom. Međutim, ako mislite da je neko samo sladak, na primjer konobar u kafiću, to baš ne morate priznati nikome osim najboljoj prijateljici dok ispijate zajedničku kaficu zadovoljna.hr. Postavite sebi pitanje: Šta dobijam otkrivanjem ove činjenice svom partneru? Vjerovatno samo nepotrebnu i nevažnu svađu.

2. Ne sviđa vam se kako kuva njegova mama

S partnerom vrijedi porazgovarati ako se njegovi roditelji odnose prema vama neprilično ili sa nepoštovanjem. Ali, to što ne volite kako kuva njegova majka ili smatrate da je njegov tata ponekad dosadan sa svojim pričama iz mladosti - to nema smisla spominjati. Ljudi su osjetljivi kada se kritikuju njihovi roditelji i porodica, pa manje nesavršenosti nema smisla isticati.

3. Vaš partner nikad ne bi pobijedio na ‘Ja imam talenat’

On nema baš nekog talenta za pjevanje, no predstavlja mu veliko zadovoljstvo kada omiljenu melodiju pjevuši ispod tuša. Ne trebate mu govoriti da nema sluha, jer to vjerovatno zna i sam. S druge strane, vaše bi kritikovanje moglo samo povećati njegove nesigurnosti.

4. Ne sviđa vam se njegov prijatelj iz srednje škole

Ako vas njegovi prijatelji izbjegavaju, vrijeđaju ili ponižavanju, to je pouzdani znak da morate ozbiljno porazgovarati sa svojim partnerom. Mežutim, ako su vam samo dosadni, pripazite šta ćete o njima reći svom dragom. Negativni komentari mogli bi natjerati vašeg partnera da bira između vašeg i društva prijatelja iz školskih klupa.

5. Neko vam se udvarao sinoć

Izašli ste u grad s prijateljicama i nenamjerno se našli u središtu interesa nekog tajanstvenog neznanca. Dok god nijeste uzvratili interes, vaš partner ne treba da zna da vam se neko nabacivao. Ako mu priznare tu činjenicu, mogli biste izazvati nepotrebnu ljubomoru.

Bonus video: