Najvažniji dio dobrog seksa: Kako započeti predigru

Nemojte to raditi samo kako biste zadovoljili formu, ona će primijetiti i trebaće joj više vremena da se uzbudi", rekao je seksualni terapeut Michael Perry
5808 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2019. 16:24h

Predigra je veoma bitan dio dobrog seksa, reći će vam svaka žena, ali muškarci često baš i nijesu oduševljeni i često je smatraju dosadnom obavezom. Zanemarivanje predigre prije odnosa samo će dovesti do frustracija. Ako imate poteškoća i nije vam jasno kako započeti čitav proces, stranica Men's Health otkriva neke od trikova pomoću kojih će sve ispasti kako treba.

Masaža

Kada se zagrijavate za glavni događaj, počnite joj masirati noge od bedara pa sve do članaka. Zatim se usredsredite na stopala, masirajte ih od peta do prstiju.

Pitajte je šta je uzbuđuje

Kada ste u nedoumici, jednostavno je pitajte šta voli tokom seksa. "Većina žena cijeni muškarce koji ih žele da ih zadovolje. Ako žena primijeti da se trudite kako bi bila zadovoljena sigurno će vam uzvratiti uslugu", kazala je profesorica psihijatrije na Univerzitetu Cornell Barbara Bartlik.

Usredsredite se na kvalitet

Poboljšajte kvalitet predigre i nikada vas više neće gnjaviti zbog njene dužine. "Nemojte to raditi samo kako biste zadovoljili formu, ona će to primijetiti i trebaće joj više vremena da se uzbudi", rekao je seksualni terapeut Michael Perry. Drugim riječima, radite šta želite i uživajte dok to radite.

Istražite njeno tijelo

U toku seksa se nemojte usredsrediti samo na njene genitalije. Tijelo je puno erogenih zona poput vrata, bedara i grudi. "Genitalije su fascinantne i zabavne, ali pokušajte provesti neko vrijeme fokusirajući se na cijelo tijelo vaše partnerke, umjesto da idete direktno na njeno međunožje", savjetuje Cassie Fuller i dodaje kako treba pokušati sa milovanjem, ljubljenjem ili grickanjem drugih erogenih zona, kao što su vrat, leđa, uši ili stomak.

Ne pričajte previše

Pazite šta govorite kada ženu pokušavate da uzbudite. "Čudne, klišeizirane fraze mogu uzrokovati da raspoloženje brzo splasne", rekla je April Masini. Govorite joj jednostavne stvari. Odaberite dio tijela koji vam je najdraži i recite joj koliko je seksi ili opišite fantaziju koju imate o njoj.

Poljupci su bitni

Najveće erotsko zadovoljstvo za ženu dolazi od dugog romantičnog poljupca i to je najbrži način da se vratite u igru ako ona gubi interes.

Pohvalite je

Kada ona napravi korak i inicira seks, zadovoljite je tako što ćete pokazati da cijenite to što je izvela jer žene nisu uvijek sigurne u sebe kada naprave prvi korak.

Bonus video: