Šta ubija seks: On mrzi kad ona glumi, ona mrzi kad je nespretan...

Muškarcima je na prvom mjestu zamjerka da žene nikad ne iniciraju seks, dok ženama najviše smeta preskakanje predigre
1797 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 06.05.2019. 17:38h

Čak i ako mislite da ste majstorica u krevetu, možda i vi pravite neke od deset najvećih grešaka za koje su muškarci otkrili da im najviše smetaju u seksu. Na prvom mjestu je zamjerka da žene nikad ne iniciraju seks, što kod čak 64 odsto muškaraca ubija svaku želju za seksom i intimnošću.

Ali, prvo mjesto je podijeljeno s još jednom stvari koje žene pogrešno rade, a to je da uvijek žele seksualne odnose u mraku. "Gledanje golog partnera je stimulišuće. Uključena svjetla omogućavaju ljudima da vide tijelo i sve vezano za seks što ih može još više uzbuditi", kazala je seks terapeutkinja Jane Greer za Glamour.

Na trećem mjestu se našla tema o kojoj se rapravlja već cijelu vječnost, a to je - glumljenje orgazma. Muškarci kažu da su i te kako svjesni kad žena glumi i da ih to nikako ne podstiče na seks Odmah poslije glumljenja orgazma slijedi pričanje... Ko bi rekao? Čak 42 odsto muškaraca je izjavilo da ne vole da pričaju za vrijeme seksa. Malo manje od trećine, njih 30 posto su se izjasnili da ih odbija jednolični seks i da bi voljeli da sa partnerkom ponekad isprobaju nešto novo, pogotovo kad bi to ona inicirala.

Na šestom mjestu ponašanja koje odbija muškarce su poređenja sa bivšim ljubavnicima ili pričanje o njima i njihovim seksualnim dostignućima. Sedmo mjesto je zauzeo problem ženskog prevelikog analiziranja seksa i svega vezanog za seks. Poenta seksa je opustiti se i uživati.

Na osmom mjestu stvari koje ubijaju želju za seksom se našla stidljivost. Na devetom je žensko uvjerenje da su muškarci uvijek raspoloženi za seks, a na desetom mjestu prevelika briga partnerke oko toga kako izgleda, piše britanski Sun, prenosi 24sata.hr.

Sa druge strane, deset stvari koje smanjuju želju za seksom kod žena su:

- Preskakanje predigre

- Muškarci koji prvi imaju orgazam

- Nespretnost

- Ružni 'seksi govor'

- Nedostatak komunikacije i intimnosti nakon seksa

- Muškarci koji odmah poslije seksa zaspu

- Komentarisanje ženskog tijela

- Partner koji misli da zna šta žena želi

- Ne obraćanje pažnje na signale koje im žena šalje

- Seks bez osjećaja

Bonus video: