Istraživanje: Na šta one padaju?

Žene zaista padaju na aroganciju. Kada je riječ o muškarcima, pokazalo se da je “okidač” da im se djevojka dopadne na prvi pogled - osmjeh
1924 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ažurirano: 17.05.2019. 16:14h

Kako je pokazalo istraživanje naučnika Univerziteta “Kolumbija”, nasmijani muškarci manje privlače djevojke od onih koji ostavljaju utisak ponosnih i moćnih – pa čak i arogantnih.

U ovom istraživanju učestvovalo je hiljadu ljudi, koji su su ocjenjivali privlačnost suprotnog pola “na prvu loptu” na osnovu fotografija koje su prikazilvale različita stanja i raspoloženja.

Utvrđeno je nešto zanimljivo: žene zaista padaju na aroganciju. Kada je riječ o muškarcima, pokazalo se da je “okidač” da im se djevojka dopadne na prvi pogled – osmjeh.

“Damama su privlačniji ponosni tipovi arogantnog izraza lica jer to šalje poruku da muškarac u društvu ima zavidan status i potencijal da će biti dobar partner ili otac”, objasnila je dr Džesika Trejsi, koja je bila na čelu tima koji je sproveo istraživanje. “Muškarci koji se smješkaju ostavljaju utisak autsajdera - kao da priznaju da nijesu dominantni, a žene to ne vole”, prenosi časopis Men's Health.

Dakle, onaj osmjeh o kojem se toliko priča treba sačuvati za kasnije. Prije nego što joj pokažete koliko ste duhoviti, opušteni i veseli, pokažite umijete da dominirate svakom prostorijom i u svakom društvu i - ponosite se time.

Bonus video: