TREBA VAM SAMO ŠEST MINUTA

Izbjegnite najveću grešku koju muškarci prave u krevetu

Žene se često poslije seksa osećaju ranjivim, a postseksualna razmjena nježnosti uliva im osjećaj sigurnosti
5231 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Centar za seksualnu edukaciju u Kanadi je sproveo istraživanje, u kojem je učestvovalo 2.400 ljudi. U okviru studije, ispitanici su odgovarali na pitanja o svom posljednjem seksualnom odnosu.

Od žena koje su uživale u razmjeni nježnosti sa partnerom šest do deset minuta nakon odnosa, čak 71 odsto njih je seks ocijenilo kao veoma zadovoljavajući. U poređenju s tim, samo 41 odsto žena koje su manje razmjenjivale nježnosti sa svojim partnerom nakon seksa, ocijenilo je taj odnos kao dobar.

Profesorka ljudske seksualnosti doktor Robin Milhauzen kaže da je intimnost nakon seksa za zadovoljstvo žena jednako važna kao i predigra. Mogući razlog za to je što se u ženskom, ali i muškom, tijelu nakon seksa povećava količina oksitocina, hormona zbog kojeg osećaju potrebu za bliskošću, kaže Milhauzenova. Ona dodaje da se žene često poslije seksa osećaju ranjivim, a postseksualna razmjena nježnosti uliva im osjećaj sigurnosti, prenosi časopis Men's health.

“To je jedan od najlakših načina da poboljšate svoju vezu. Veoma je važno, a muškarci često propuštaju ovu priliku da se dublje povežu sa svojom partnerkom”, kaže dr Robin. U prilog tvrdnji da muškarci često izbjegavaju maženje nakon seksa govori i to da 17 odsto učesnika studije nije razmjenjivalo nježnosti nakon seksa, a 36 odsto je to radilo manje od pet minuta.

“Nakon vašeg sledećeg seksa, privucite svoju partnerku uz sebe, zagrlite je ili lezite tako da ona nasloni glavu na vaše grudi”, savjetuje dr Milhauzen. “Izdvojite barem šest minuta da je nakon seksa pomilujete po kosi, ljubite u vrat, obraz, čelo, da joj kažete nešto lijepo, kao na primjer koliko vam je lijepo sa njom…”

Ako ste već prezrivo prevrnuli očima, znajte da se i muškarci nakon toga osećaju zadovoljnije. I, ne, nećete biti manje muško ako razmijenite nježnosti sa partnerkom poslije seksa.