ON BI DA IH OSTVARI, ONA BAŠ I NE

Seksualne fantazije: Šta zamišljaju žene, a šta muškarci

Muškarci bi u većini slučajeva željeli da ostvare svoju fantaziju, dok žene, sa druge strane, znatno jasnije razdvajaju fantaziju od realnosti
9775 pregleda 1 komentar(a)
lustracija, Foto: Shutterstock
lustracija, Foto: Shutterstock

Seksualne fantazije nijesu tema o kojoj se baš često razgovara, ali svakako jesu nešto o čemu se često razmišlja…U jednom od istraživanja na tu temu urađenom prije nekoliko godina u Kanadi, naučnici su ispitivali 1.516 odraslih osoba (799 muškaraca i 718 žena), kojima su postavili 55 pitanja u vezi sa njihovim erotskim mislima.

Na pitanja se odgovaralo ocenjujući na skali od sedam podeljaka, od “izričito se slažem” do “nikako se ne slažem”. Oko 85 odsto ispitanika izjasnilo se kao heteroseksualno, 3,6 odsto je izjavilo da je homoseksualne orijentacije, dok je preostali procenat ljudi naveo da se nalaze negdje između. Rezultati istraživanja bili su donekle iznenađujući, a donekle i očekivani.

Muškarci fantaziraju češće od žena, ali razlika nije drastična. Najveća razlika među polovima je ono što dolazi posle fantazije - muškarci bi u većini slučajeva željeli da ostvare svoju fantaziju, dok žene, sa druge strane, znatno jasnije razdvajaju fantaziju od realnosti. Kod njih ne postoji velika želja da se maštanje sprovede u djelo.

Istraživači sa Univerziteta Kvebek u Montrealu takođe su ustanovili i da su žene uglavnom manje sklone detaljnom opisivanju svojih fantazija, dok se muškarci ne suzdržavaju od iznošenja detalja, pa i onih najlascivnijih. Prema rezultatima istaživanja, najzastupljenije seksualne fantazije među ispitanim ženama i muškarcima izgledale su ovako: 

Žene

Iznenađujuće veliki procenat žena (30 do 60 odsto) je izjavio da mašta o situacijama u kojima će biti u potčinjenom položaju, od vezivanja i pljeskanja do grubljeg seksa. Te žene su, međutim, izričito naglašavale da ne žele da ostvare svoje fantazije.

Fantazije koje uključuju seks sa strancima takođe su se kotirale  visoko na listi, a žene su sklonije i biranju određenih lokacija za svoje fantazije.

Muškarci

Visoko na listi muških fantazija našla se trojka, ali i sličan procenat žena dijeli iste misli. Međutim, dok muškarci imaju snažnu želju da ostvare ova maštarenja, žene se oko tog pitanja više kolebaju.

Takođe, dok žene uglavnom fantaziraju o svojim partnerima, kod muškaraca to nije slučaj. Oni uglavnom maštaju o prevari, a objekat požude su obično žene iz okoline, prenosi Super žena.

Mnogi muškarci maštali su o tome da posmatraju svoje partnerke u “akciji” sa drugim muškarcem, što nije bio slučaj sa ženama.

Preporučujemo za Vas